Sorin Oprescu rămâne în arest până la procesul de extrădare. Primele declarații: „Sunt bine, deocamdată”

Sorin Oprescu rămâne în arest până la procesul de extrădare. Primele declarații: „Sunt bine, deocamdată”

Sorin Oprescu află vineri dacă va fi pus în libertate sau procesul de extrădare îl va petrece în spatele gratiilor. Fostul edil a ajuns la primele ore ale dimineții la Curtea de Apel a unei instanțe grecești, alături de o altă persoană.

Decizie în cazul lui Sorin Oprescu. Fostul edil rămâne în arest până la procesul de extrădare

UPDATE 13:08 – Sorin Oprescu va rămâne în arest până la procesul de extrădare, au decis autoritățile elene. Fostul edil a fost arestat în Atena și va rămâne după gratii până când se va termina procesul de extrădare în România. Reamintim că Sorin Oprescu are de ispășit o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare în România.

„Încă 10 zile, aștept răspuns. Am făcut apel. Sunt bine, deocamdată…”, a spus fostul edil.

Avocații săi au depus o contestație care va fi judecată peste 10 zile.

Medicul a fost ridicat de forțele de ordine, marți, la Atena. Pe numele său a fost trimis un mandat european de arestare ca urmare a condamnării definitive la închisoare cu executare de zece ani și opt luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor.

Pe lângă pedeapsă, judecătorii au hotărât și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Fostu edil a fost dat apoi în urmărire internațională pentru că nu a fost găsit la domiciliu și nici în țară. Medicul ar fi plecat din țară pe la Vama Giurgiu în urmă cu câteva săptămâni, cu mult înainte de pronunțarea sentinței pronunțate de Curtea de Apel București. La acel moment, acesta putea ieși din România fără să dea socotealăa pentru că nu exista nici o măsură preventivă împotriva sa.

„Un caz care amintește de un thriller de spionaj, cu fostul primar al Bucureștiului în rol principal, s-a desfășurat din nou în Grecia”, relatează Proto Thema.

Ziariștii greci făceau referire și la cazul lui Dragoș Săvulescu, care a fost reținut anul trecut, tot în Grecia, pe insula Mykonos.

Oprescu își găsise domiciliul într-un cartier de lux, Glyfada, o zonă uzuală pentru magnați și celebrități, situată pe rivieră.

Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei. „Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele, așa că zona este atent monitorizată. Trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo”, a spus Nikos Koudounis.

Citește și:
Etichete: