Sorin Oprescu a fost transferat la un penitenciar de maximă siguranță din Atena. Avocații săi cer eliberarea din închisoare

Sorin Oprescu a fost transferat la un penitenciar de maximă siguranță din Atena. Avocații săi cer eliberarea din închisoare

Planurile lui Sorin Oprescu au fost date peste cap. Fostul primar general al Capitalei a fost trimis, miercuri seară, la un penitenciar de maximă siguranță în Atena. Acolo își ispășesc pedepsele cei mai periculoși deținuți.

Unde a fost închis Sorin Oprescu. Medicul se aștepta la cu totul alt tratament în Grecia

Update 19 mai, ora 16.13. Avocații lui Sorin Oprescu cer mâine (n.r. – vineri, 20 mai) eliberarea fostului edil din închisoare, anunță România TV. Acesta și-a angajat o armată de avocați care să-l scape de detenție.

Știrea inițială: Fostul edil încearcă totuși să obțină azil politic în Grecia, iar pentru această acțiune și și-a angajat o armată de avocați. Medicul va petrece 40 de zile în arest la închisoarea Korydallos, unde ispășesc pedepse persoane condamnate pentru fapte grave, precum crime.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție.

„În ziua de 17 mai, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional”, informează IGPR.

Citește și: Curtea de Apel publică motivația în cazul lui Sorin Oprescu: „A promovat incompetența pentru că avea un apropiat care se ocupa de procentul de mită”

Un cadrul medical din Grecia a mărturisit că arestarea lui Oprescu a luat primele pagini ale presei elene.

„Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba.

Este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri, cântăreți, fotbaliști stau acolo permanent sau cu chirie. A fost preluat și, bineînțeles, condus acolo, dar nu voia să stea definitiv acolo, voia să meargă prin insulele Greciei, în altă parte. Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a declarat, pentru PRO TV, dr. Nikos Razis Koudounis.

Citește și: Sorin Oprescu nu se află în România. Fostul edil al Capitalei ar fi fugit din țară prin Vama Giurgiu, acum două săptămâni

 

 

 

Etichete: