26 apr. 2022 | 16:25

BMW crede că poate detrona Tesla: planul nemților în fața rivalului american

ACTUALITATE
BMW crede că poate detrona Tesla: planul nemților în fața rivalului american

Șeful de vânzări al BMW Group, Pieter Nota, crede că Tesla a avut un punct de vânzare unic, dar „asta s-a terminat”.

BMW are planuri ambițioase pentru vehicule electrice, proiectând că cel puțin una din două vânzări până în 2030 va fi complet electrică.

Pe măsură ce vânzările sale cresc, producătorul auto german intenționează să provoace dominația Tesla pe piața vehiculelor electrice din SUA. Ca o reamintire, Tesla a pus capăt domniei companiei bavareze asupra pieței auto de lux din SUA anul trecut.

Anul acesta, BMW își propune să vândă 200.000 de vehicule electrice la nivel global, dublând livrările de anul trecut. Deși este încă departe de cele peste 930.000 de vânzări ale Tesla în 2021 și probabil peste 1 milion de vânzări în 2022, directorii BMW par încrezători că Tesla își va pierde avantajul competitiv.

Șeful de vânzări al BMW Group, Pieter Nota, a declarat că firma se va concentra „pe o accelerare foarte puternică și rapidă a vehiculelor electrice”. „Tesla a avut un punct de vânzare unic de ceva timp. S-a terminat”.

BMW luptă pentru coroană

El a adăugat că fanii de vehicule electrice din ultimii doi ani au fost foarte primitori, în timp ce vehiculele electrice sunt acum atractive pentru un public mult mai larg.

BMW are două arme noi împotriva lui Tesla, i4 fastback care este rivalul Modelului 3 și SUV-ul iX care luptă cu Modelul X. Nota a descris i4 drept „mașina electrică supremă” și „produsul electric pe care clienții îl așteaptă de la BMW”.

Registrele de comenzi sunt deja pline pentru i4 și iX, dealerii din SUA având sute de comenzi pentru cele două vehicule. În plus, timpul de comandă este acum în jur de șase luni, a spus Nota.

Modelele i4 și iX sunt doar începutul ofensivei electrice a BMW din SUA. Încă trei vehicule electrice BMW Group vor veni în Statele Unite în următorii doi ani: sedanul emblematic i7 în cursul acestui an, urmat de sedanul mare i5 și MINI Countryman complet electric în 2023.

Declarațiile optimiste ale lui Pieter Nota au fost reluate de CEO-ul BMW, Oliver Zipse.

„Vom împinge compania până la limita capacității de producție. Cererea va crește. Vedem deja asta cu iX, cu i4.”

În primele două luni ale anului 2022, BMW a avut 54.210 de înmatriculări de vehicule noi în SUA (ICE+EV), comparativ cu 71.250 de la Tesla, potrivit datelor companiei de informații financiare Experian.