Situl Tanis, o comoară pentru oamenii de știință: ce am aflat despre dinozauri

Situl Tanis, o comoară pentru oamenii de știință: ce am aflat despre dinozauri

Un copan de dinozaur complet intact, complet cu piele și multe altele. Are nevoie doar de 11 ierburi și mirodenii străvechi.

Situl de fosile Tanis situat în Dakota de Nord din Statele Unite ale Americii este în prezent unul dintre cele mai interesante locuri de pe Pământ. Ei bine, asta dacă îți plac dinozaurii și să descoperi misterele străvechi ale planetei noastre. Poate că îți place să aflii mai multe despre ce s-a întâmplat cu mamiferele după dispariția dinozaurilor.

Potrivit BBC, în cadrul sitului străvechi din Tanis au fost descoperite unele dintre cele mai uimitoare rămășițe de dinozauri pe care oamenii le-au făcut vreodată. Acolo au fost găsite fosile uimitor de conservate, precum un embrion de pterozaur păstrat în interiorul oului său. Scanările de pe ou au arătat că avea o textură asemănătoare cu pielea, dar și că ar fi fost îngropat în nisip ca ouăle unei broaște țestoase, ceea ce este foarte interesant pentru o creatură zburătoare.

Una dintre cele mai remarcabile descoperiri

În ciuda acestei descoperiri uimitoare, acesta nu este neapărat cel mai bun pe care îl poate oferi situl fosilelor Tanis. Ies la suprafață dovezi că unele dintre rămășițele găsite pe acest sit ar putea fi de fapt din momentul exact în care infamul asteroid Chicxulub a distrus viața dinozaurilor. Aceasta este o privire incredibilă asupra unuia dintre cele mai devastatoare evenimente pe care le-a văzut vreodată această planetă, în afară de oameni, desigur.

În general vorbind, în prezent este lumea științifică este de acord că o coliziune cu o rocă spațială a anulat toată munca evolutivă a multor dinozauri, provocând o extincție masivă. Dovezile ne spun că impactul a avut loc în Golful Mexic, care se află la 3.000 km de situl Tanis.

Puterea absolută a acestei coliziuni a împrăștiat notele evenimentului catastrofal în lung și în lat.

Citește și: