Sfârșitul tragic al “fetei bune” din “Maria, Mirabela”: Gilda Manolescu, actrița din unul dintre cele mai cunoscute filme românești a avut un destin sfâșietor

ACTUALITATE
Sfârșitul tragic al “fetei bune” din “Maria, Mirabela”: Gilda Manolescu, actrița din unul dintre cele mai cunoscute filme românești a avut un destin sfâșietor
15 dec. 2022 | 14:40

Gilda Manolescu s-a născut în 1974 și a sfârșit tragic în anul 2009, la doar 34 de ani. A fost una dintre cele mai apreciate actrițe din România și este cel mai cunoscută pentru rolul “fetiței bune” din celebrul film românesc “Maria, Mirabela”.

Gilda Manolescu a fost un copil-actor. Ea a devenit bine cunoscută și recunoscută, precum menționam, după interpretarea rolului principal, Maria, din filmul fantezie româno-sovietic “Maria, Mirabela”, din 1981, regizat de Ion Popescu-Gopo în colaborare cu Natalia Bodiul. Filmul româno-sovietic „Maria, Mirabela”, în regia lui Ion Popescu-Gopo, a fost realizat în anul 1981 și a devenit unul din cele mai populare filme în URSS. Producția a fost difuzată în limba română și dublaj rusesc.

După premiera filmului, a plecat în Germania cu mama ei, care se măritase cu un neamț, și s-a stabilit acolo. Astfel, talentata actriță a renunțat definitiv la actorie. Avea doar șase ani, mult prea devreme pentru un asemenea copil talentat să renunțe pentru totdeauna la o profesie ce i-ar fi adus numai succese.

Gilda Manolescu, alături de Medeea Marinescu, în filmul românesc „Maria Mirabela”

Ajunsă în Germania, ea a decis să urmeze o carieră tot în domeniul artistic, astfel că s-a dedicat baletului. Din păcate, și acest vis i s-a spulberat, un grav accident de circulație având să pună capăt dorinței tinerei de a performa pe cele mai importante scene ale lumii, ca balerină.

Actrița Gilda Manolescu a murit înainte de vreme

Potrivit mamei Gildei, fiica ei a avut o relație cu un băiat din cauza căruia a avut de suferit în acest grav accident de circulație, în urma căruia a fost nevoită să renunțe la dans. Iubitul Gildei se pare că avea probleme cu drogurile, influențând-o și pe fată să consume substanțe interzise. Din aceste cauze, Gilda Manolescu era în pragul depresiei.

„Nu-l puteam suporta, simțeam că această relație nu se va termina cu bine. Era un narcoman și, din câte îmi amintesc, ambii erau drogați când au urcat în mașină. Se certau, iar el s-a izbit cu o viteză mare într-un zid”, a povestit mama actriței, conform informațiilor din presa rusească.

Gilda Manolescu

Gilda Manolescu, fotografie din filmul românesc „Maria Mirabela”

Vrând să facă o schimbare în viața ei, s-a mutat în capitala Germaniei. În Berlin, s-a angajat la o florărie. Dar soarta nu avea să fie mai blândă cu ea, după atâtea suferințe. Unele surse spun că în Berlin, un fost pușcăriaș a răpit-o și a violat-o timp de trei zile.

„Ea a ieșit afară și s-a pornit spre casă. În preajma ei s-a oprit o mașină, din care a sărit un bărbat și a imobilizat-o cu un spray. Timp de trei zile, acesta a violat-o. A fost oribil. Starea sănătății Gildei s-a înrăutățit. În cele din urmă, ea a murit în urma insuficienței renale”, a povestit mama actriței, potrivit aceleiași surse.

Starea sănătății ei s-a înrăutățit și s-a stins din viață în 2009, la doar 34 de ani. Cauza oficială a decesului, conform Wikipedia, a fost reprezentată de niște complicații ce au dus la insuficiență renală. Sfârșitul vieții sale este, cu adevărat, tragic.

Medeea Marinescu, una dintre cele mai apreciate actrițe din România, a fost partenera de platou a Gildei Manolescu, la filmările producției “Maria, Mirabela”. Medeea a interpretat-o pe „fetița rea”. Medeea Marinescu, cunoscută în tot spațiul ex-sovietic pentru rolul jucat în filmul româno-sovietic, a fost invitată la un talk-show la postul rus de televiziune NTV, „Stelele s-au reunit”, o ediție dedicată actorilor din cele mai populare filme pentru copii, potrivit Sputnik.md.

Actrița a povestit că, după ce a jucat în filmul „Maria, Mirabela”, alături de Gilda, practic, nu a mai comunicat cu colega sa de platou, care a jucat rolul Mariei. Medeea a declarat că a încercat să o contacteze pe colega sa, însă aceasta ar fi refuzat să discute cu ea.

„Uneori, pentru a supraviețui, pentru a ne mișca înainte, nu trebuie să dăm nimic uitării. Haideți să o păstrăm în memoria noastră pe Gilda așa cum am cunoscut-o în „Maria, Mirabela”, a spus actrița română în studioul din Rusia.