Serghei Lavrov se dezlănțuie la adresa SUA. Comparație cu Hitler și URSS

Serghei Lavrov se dezlănțuie la adresa SUA. Comparație cu Hitler și URSS

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, face noi acuzații la adresa Occidentului. Oficialul de la Moscova susține că SUA folosesc Ucraina ca „instrument de război” împotriva Rusiei, făcând o comparaţie cu acţiunea Germaniei împotriva URSS-ului în Al Doilea Război Mondial. Ce promisiune face omul lui Putin.

Serghei Lavrov a răbufnit la adresa SUA. Noi acuzații dure

„În prezent, Statele Unite şi-au subordonat practic întregul Occident colectiv, mobilizându-l pentru a transforma Ucraina într-un instrument de război împotriva Rusiei, la fel cum, la vremea sa, Hitler a pus sub arme majoritatea ţărilor din Europa pentru a ataca Uniunea Sovietică”, a precizat Lavrov în plenul parlamentului rus la şedinţa de ratificare a anexării celor patru regiuni ucrainene.

De ce Washington da dovadă de ipocrizie

Mai mult, şeful diplomaţiei ruse consideră că Statele Unite ar da dovadă de ipocrizie pentru că acuză Rusia de „lansarea unei agresiuni neprovocate împotriva Ucrainei”, Lavrov afirmând că Washingtonul a folosit argumente fabricate pentru a invada ţări ca Haiti sau Panama ori pentru a lansa războaie în Vietnam, Irak sau Libia.

„Rezoluţiile Adunării Generale a ONU, care condamnau acestea şi alte acţiuni agresive ale SUA, au fost pur și simplu ignorate de americani. Le-au intrat pe-o ureche şi le-au ieşit pe cealaltă”, a subliniat ministrul rus de Externe.

„Planurile Occidentului nu se vor realiza”

Spre deosebire de SUA şi NATO, care au bombardat Iugoslavia, au distrus Irakul şi au adus haosul în Libia, Moscova „nu reacţionează în faţa ameninţărilor fabricate în ţări îndepărtate”, a mai spus Serghei Lavrov în plenul Dumei de Stat. Potrivit oficialului rus, la fel ca în cazul invaziei Germaniei împotriva URSS în anul 1941, „actualele planuri ale Occidentului nu se vor realiza”.

Luna trecută, la Adunarea Generală a ONU, omul lui Putin a vorbit despre „rusofobia fără precedent a Occidentului”. Rusia a repetat o serie de nemulțumiri față de Ucraina și Occident, explicând că Moscova „nu are de ales” decât să ia măsuri militare împotriva lor.

„Declarându-se victorios în Războiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape într-un trimis al lui Dumnezeu pe Pământ, fără nicio obligaţie, dar cu dreptul sacru de a acţiona în impunitate oriunde şi oricând. Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă. Ei nu ezită să-şi declare nu doar intenţia de a provoca o înfrângere militară ţării noastre (în Ucraina), ci şi de a distruge Rusia”, au fost acuzațiile lui Lavrov la ONU.

Războiul din Ucraina a dominat majoritatea discuțiilor la Adunarea ONU, iar multe țări au atacat Rusia pentru invazia sa pe scară largă din 24 februarie, denunțând amenințările sale nucleare și decizia de mobilizare.