Se prelungeşte perioada de autorecenzare a românilor. Utilizatorii au avut probleme cu aplicația

Se prelungeşte perioada de autorecenzare a românilor. Utilizatorii au avut probleme cu aplicația

Românii se vor bucura de o prelungire a perioadei de autorecenzare, după o decizie a Comisiei Centrale a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor luată astăzi. Instituția va publica pe 13 mai noul calendar pentru strângere a datelor populației.

Un nou calendar pentru autorecenzare. Anunțul făcut de autorități

O întâlnire va avea loc vineri pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, după decizia de prelungire a perioadei de autorecenzare şi noul calendar de culegere a datelor de la populaţie prin interviuri faţă în faţă, prin intermediul recenzorilor. Nu mai puțin de opt milioane de cetăţeni au completat chestionarul de autorecenzare.

De altfel, doar în această săptămână numărul persoanelor care au aplicat pentru acest proces a crescut de cinci ori. De la startul autorecenzării numărul românilor care aplicau pe o perioadă de 24 de ore pe site era de aproximativ 100.000, în aceste zile o jumătate de milion de români accesează site-ul Institutului Naţional de Statistică.

Din cauza acestui flux enorm de persoane care accesează site-ul, platforma s-a blocat destul de des.

„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite.

Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire la această decizie”, a spus Tudorel Andrei, la Europa FM.

Persoanele care nu sunt de acord cu furnizarea de date pentru recensământ pot primi o sancțiune financiară de la 1.000 de lei la 3.000 lei.

Persoanele care sunt angajate și se vor autorecenzeze online, vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Pe de altă parte, patronii sunt obligați să ofere angajaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia prezintă dovada completării formularului online în prima etapă a recensământului populației.

Codul va fi dat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

 

 

Citește și:
Etichete: