Se întâmplă la pompă și afectează toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină: nu se mai aștepta nimeni la asta în România

Se întâmplă la pompă și afectează toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină: nu se mai aștepta nimeni la asta în România

În cazul în care ajungi astăzi la pompa de carburant, vei fi uimit să vezi prețurile la benzină și motorină. Pentru prima oară în câteva luni, s-a înregistrat o scădere semnificativă a valorii de achiziție pentru combustibil.

În mai puțin de 24 de ore, Petrom, care este liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a introdus o reducere a prețului de achiziție cu 15 bani pe litru. Această modificare este fabuloasă, mai ales în raport cu fluctuațiile infime din ultimele săptămâni și luni. Dacă pui în perspectivă ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni la pompă, mai ales de când au impus și autoritățile reducerea cu 50 de bani a prețului, se înregistrează o ieftinire de 7-8% la benzină și motorină. 

Ieftiniri masive la benzină și motorină, în România

La momentul redactării acestui articol, în București, cea mai ieftină benzină se regăsește la Petrom, pe str. Dr. Herescu Petre nr.2A. Este vorba de 7,83 lei. Prețul maximal pentru benzina standard în Capitală sare însă până la 8,13 lei, probabil cea mai mare discrepanță din ultima jumătate de an. Nu este exclus ca diferențele să se micșoreze semnificativ în următoarele zile, până când toți benzinarii vor implementa reduceri.

Dacă ne uităm la motorină standard, carburantul mai scump al momentului, prețul a scăzut de asemenea într-un ritm alert în ultima săptămână. Practic, încep să se vadă la pompă prețurile de la petrol, chiar dacă nu vom vedea niciodată scăderea de la aproape 140 de dolari pe baril până la sunt 100 de dolari. În orice caz, un litru de motorină începe de la 8,51 lei în București la Petrom și sare până la 8,77 lei la Mol și OMV.

Nici motorina superioară nu mai este atât de aproape de cei 10 lei cu care ne-a obișnuit în ultima perioadă. În schimb, o găsești cu 9,26 la Mold, cel mai mare preț din piață și începe de la 8,87 lei.