Se întâmplă cu voucherele sociale, în România: vestea bună a dimineții pentru milioane de români care primesc tichete de masă

Se întâmplă cu voucherele sociale, în România: vestea bună a dimineții pentru milioane de români care primesc tichete de masă

Până când se vor lămuri toate detaliile despre utilitatea și beneficiile voucherelor sociale oferite de statul român, programul Sprijin pentru România se va fi terminat demult. Nu de alta, dar încă aflăm informații legate de magazinele în care le poți folosi.

Există patru runde de vouchere sociale de 250 de lei până la finalul acestui an, pentru un un ajutor total de 1000 de lei de la stat. Prima rundă s-a încheiat de aproximativ o lună, atât din prisma distribuirii tichetelor de masă, cât și a cheltuirii banilor. Acum, se lucrează la runda a doua, context în care, aflăm că numărul celor care se vor bucura de vouchere pentru alimente va crește de la 1,5 milioane de români la 1,65 milioane. Cu alte cuvinte, nivelul de sărăcie s-a sporit în țara noastră.

Ce s-a schimbat cu voucherele sociale

Voucherele sociale vin la pachet cu o serie stufoasă de restricții. De exemplu, nu le poți folosi în toate magazine care vând alimente, există o listă cât se poate de precisă în acest sens, iar până mai ieri, lista nu includea unele dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri.

După ce săptămâna trecută a apărut un comunicat de la Kaufland prin care se confirma că a început să accepte tichetele de masă de la stat, acum, se întâmplă ceva similar la LIDL. Din această lună, lanțul de magazine LIDL suportă să faci cumpărăturile de alimente de bază cu vouchere sociale, cu câteva mențiuni importante.

Începând de astăzi, în orice magazin LIDL din România poți cheltui banii de pe cardurile cu voucherele sociale. Din păcate, din motive necunoscute, nu sunt suportate cardurile Edenred, doar cele de la Sodexo și Up România.”Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, au adăugat oficialii companiei.