04 oct. 2022 | 07:00

Se întâmplă cu permisele a sute de mii de șoferi românii, în curând: apelul Poliției, nu vor mai fi valabile

ACTUALITATE
Se întâmplă cu permisele a sute de mii de șoferi românii, în curând: apelul Poliției, nu vor mai fi valabile

Permisele a sute de mii de șoferi români, în perioada următoare, nu vor mai fi valabile. Un avertisment pe marginea acestui subiect tocmai a fost lansat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Conform estimărilor realizate de Ministerul Afacerilor Interne, în perioada de iarnă, decembrie 2022 – februarie 2023, nu mai puțin de 450.000 de permise de conducere vor expira. Acestea au fost emise în urmă cu 10 ani, în perioada decembrie 2012 – februarie 2023, având în vedere valabilitatea de un deceniu a acestui document.

Ce spune MAI despre permisele care nu vor mai fi valabile

În timp ce mulți șoferi s-ar putea să nu aibă nicio idee când le expiră permisul de conducere, cel puțin nu cu precizie, MAI atrage atenția asupra problemelor cu care se vor confrunta aproape jumătate de milion de români în lunile următoare.

”MAI atrage atenția celor care au permisul de conducere emis în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 că documentul va expira, potrivit unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

MAI face apel la posesorii de permise de conducere care se află în această situație să solicite preschimbarea acestui document înainte de expirarea valabilității administrative, dat fiind numărul foarte mare de persoane cărora le va expira perioada în care permisul este valabil, peste 450.000 de șoferi din țară.”

Ca referință, în cazul în care vrei să-ți schimbi permisul din timp, procedura este una cât se poate de prietenoasă, după cum se arată în același comunicat. ”Pentru preschimbarea permisului, trebuie parcurși câțiva pași: programarea online pe site-ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei), prezentarea la sediu conform programării.”, se mai arată în comunicat. Noul permis de conducere se eliberează între 5 și 15 zile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele