BANI

Schimbarea uriașă in Lidl, Kaufland, MegaImage și alte magazine. Clienții trebuie să știe acum totul despre ce înseamnă SGR

Magazine cunoscute precum Lidl, Kaufland, MegaImage dar și ceilalți retaileri vor avea parte de o schimbare uriașă. Românii trebuie să știe ce reprezintă SGR și cum îi va afecta acest lucru.

Retailerii din România vor suporta o schimbare, având înv edere introducerea SGR care reprezintă Sistemul Garanție-Returnare. Acest lucru reprezintă că românii vor trebui să returneze sticlele din plastic (PET), pentru a putea primi garanția înapoi.

Pentru a putea fi facilitată returnarea ambajalelor băuturilor, acestea vor dispune de două coduri de bare speciale în cadrul etichetei, dar și un logo, potrivit Julia Leferman, directorul executiv al asociației Berarii României.

”Va exista un logo specific siste­mului, pe care consumatorul să-l poa­tă recunoaşte cât mai uşor, pe lân­gă codul de bare naţional, pentru a evita importul de ambalaje goale din alte ţări. Ambalajul trebuie să nu fie deteriorat, să aibă eticheta întrea­gă pentru a putea fi scanat codul de bare specific sistemului”, a declarat Julia.

Schimbare uriașă în cadrul magazinelor din România

Totodată, acestea vor fi prevăzute și cu un sistem antifraudă pentru ca persoanele rău intenționate să nu poată aduce alte recipiente goale din alte țări. SGR presupune plata a unei garanții de 0,50 de bani pentru fiecare sticlă cumpărată, iar în momentul în care aceasta este returnată, românii vor putea primi contravaloarea înapoi.

Acestea pot fi returnate în oricare dintre punctele de returnare sau în orice magazin din România, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Sistemul are drept scop ca România să atingă țintele naționale de colectare agreate la nivelul blocului comunitar.

Garanția va fi rambursată în numerar, plată pe car sau prin vouchere care vor putea fi valorificate în unitățile comerciale, potrivit Guvernului. Producătorii vor putea plăti un tarif de administrare, iar SGR se va asigura de recuperarea ambalajelor de pe piață.

Dacă ambalajele sunt preluate manual, garanția este returnată în numerar, însă dacă acestea sunt preluate cu echipament automat, contravaloarea va fi returnată sub formă de voucher. Clientul va putea schimba voucherul respectiv în numerar sau îl poate utiliza pentru a face cumpărăturile.

ULUITOR! Mihaela Rădulescu n-a mai apărut în Playboy, dar pozele INDECENTE cu ea au fost făcute publice! Sunt FABULOASE
Corina Caragea S-A DESPĂRȚIT înainte de Sărbători. Frumoasa știristă de la Pro Tv a suferit serios din dragoste în trecut
Artista celebră care se alătură serialului Clanul de la Pro TV. Nu s-ar fi așteptat nimeni la ea
Share
Published by
Cojocaru Cristian

Recent Posts

  • ULTIMA ORĂ

Trump, noi probleme cu legea, înainte de campania electorală. Acuzații de fraudă fiscală

Compania imobiliară a lui Donald Trump a fost condamnată marți pentru că a pus în…

2 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

Viktor Orban nu își primește fondurile europene înapoi. Negocierile UE – Ungaria privind deblocarea ajutorului pentru Ucraina, eșuate

Uniunea Europeană a negociat vineri cu Ungaria pentru a debloca ajutoare de miliarde de euro…

3 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost arestată

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, una dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European, a fost…

3 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

Bulgaria, decizie importantă cu privire la războiul din Ucraina. Ce va face Sofia

Bulgaria va trimite primul său ajutor militar Ucrainei de la invazia rusă, după ce parlamentul…

4 ore ago
  • ACTUALITATE

Actorul care și-a dat viața pentru scenă: Valeria Seciu nu s-a mai recăsătorit după decesul lui Octavian Cotescu. Unicul lor fiu, un călugăr

Octavian Cotescu este unul dintre cei mai importanți și talentați actori pe care i-a avut…

4 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

8 ani și jumătate de închisoare pentru o figură a opoziției ruse. A fost arestat pentru că a postat un videoclip

Politicianul rus de opoziție Ilya Yashin vinovat a fost găsit vineri vinovat de răspândirea de…

5 ore ago