13 dec. 2022 | 20:49

Schimbarea din WhatsApp care sporește securitatea conversațiilor: era imposibil până acum

ACTUALITATE
Schimbarea din WhatsApp care sporește securitatea conversațiilor: era imposibil până acum

Miliarde de oameni din întreaga lume folosesc zilnic serviciile celei mai mari și populare platforme de mesagerie instant, deținută de gigantul Meta. Este vorba, după cum sigur ați ghicit, uriașul WhatsApp.

Cei mai mulți utilizatori sunt fascinați și atrași de această aplicație, deoarece are condiții de securitate foarte bine puse la punct – cel puțin așa pare la prima vedere și asta ne indică cei ce se ocupă periodic de îmbunătățirea funcțiilor și a experienței utilizatorilor pe marea platformă!

Ei bine, aceste elemente de securitate și confidențialitate primesc acum noi schimbări ce vor fi salutate de utilizatori, care sigur le vor îndrăgi.

Îți va plăcea ceea ce este nou de la WhatsApp, dacă pui preț pe confidențialitate

Practic, unii experți care au apucat să vadă ce propune cea mai nouă versiune beta a aplicației de mesagerie instant spun că gigantul tech se pregătește să revoluționeze cu adevărat felul în care oamenii comunică pe platformă și promite să le ofere un nivel de securitate fără precedent.

Concret, funcția „View Once” va fi disponibilă și pentru mesajele scrise.

După ce mesajul este citit, acesta va fi șters definitiv, deci va fi imposibil de recuperat de cineva, sub o formă sau alta.

Astfel, vei avea garanția că, odată ce destinatarul mesajului tău text intră în posesia acestuia, mesajul va dispărea imediat, fiind șters definitiv și irevocabil!

Momentan, încă din vara acestui an, WhatsApp a lansat funcția „View Once” numai pentru fotografii, dar și pentru clipuri video. Era oarecum destul de previzibil faptul că următorul pas va consta în a transfera această posibilitate și asupra mesajelor text, în viitorul foarte apropiat.

Nu se știe exact momentul în care noua funcție pentru mesaje text va fi disponibilă, dar cert este că sunt mari șanse să fie lansată chiar în prima jumătate a anului 2023, ceea ce înseamnă că nu mai avem mult de așteptat până ne vom putea bucura de ea.