04 feb. 2022 | 11:35

Scandalul Joe Rogan: declarațiile surprinzătoare ale CEO-ului Spotify

ACTUALITATE
Scandalul Joe Rogan: declarațiile surprinzătoare ale CEO-ului Spotify

Fondatorul și CEO-ul Spotify, Daniel Ek, le-a spus angajaților că ofertele exclusive precum cea cu Joe Rogan sunt esențiale pentru afacerile companiei și că, deși uneori consideră podcastul ofensator, nu consideră Spotify este un „editor” în ceea ce privește responsabilitatea pentru conținut.

„Înțeleg premisa că, pentru că avem o înțelegere exclusivă cu el, este foarte ușor să concluzionam că sprijinim fiecare cuvânt pe care îl spune și credem opiniile exprimate de oaspeții săi. Nu este cazul”, a spus Ek, conform The Verge.

Spotify nu „se încadrează perfect într-o singură categorie”, ci „definește un spațiu complet nou de tehnologie și media”, a completat Ek în înregistrare.

Aceste comentarii vin în contextul în care mai mulți artiști s-au retras de pe platformă, în semn de protest față de dezinformarea Covid-19 de pe Spotify în podcastul The Joe Rogan Experience.

CEO-ul Spotify îl apără pe Joe Rogan

De asemenea, acțiunile Spotify au scăzut, după ce situațiile financiare din al patrulea trimestru au arătat o creștere a abonaților mai slabă decât se aștepta. Cifrele dau credibilitate comentariilor lui Ek despre necesitatea de a găsi o „pârghie” pe o piață competitivă.

„O modalitate prin care am putea face acest lucru a fost sub formă de exclusivități”, a spus el. „Ca să fiu sincer, dacă nu am fi făcut unele dintre alegerile pe care le-am făcut, sunt încrezător că afacerea noastră nu ar fi acolo unde este astăzi”.

„Este important de menționat că nu avem control creativ asupra conținutului lui Joe Rogan. Nu îi aprobăm oaspeții în avans și, la fel ca orice alt creator, primim conținutul său atunci când e gata să îl publice, apoi îl examinăm și, dacă încalcă politicile noastre, luăm măsurile corespunzătoare”, a spus el.

Ek a comentat pentru prima dată public despre controversă, când a spus că Spotify clarifică și evidențiază, de fapt, politicile sale și, de asemenea, adaugă etichete și recomandări speciale la episoadele de podcast care au conținut legat de Covid.

Neil Young a fost primul care și-a retras muzica de pe Spotify. Lui i s-au alăturat Joni Mitchell, Graham Nash, Nils Lofgren, India.Arie și, cel mai recent, David Crosby și Stephen Stills.

Ek a declarat că este prea devreme pentru a spune dacă această controversă va avea impact asupra rezultatelor financiare.