Satul unic din România, scos la vânzare ca pe vremea vechilor boieri. Cât costă Micul Maramureș și de ce este special

Satul unic din România, scos la vânzare ca pe vremea vechilor boieri. Cât costă Micul Maramureș și de ce este special

Satul din Maramureș, de o frumusețe ieșită din comun, ce poartă numele de „Albastru”, va fi scos la vânzare în întregime.

Acest sat s-a pus în vânzare pe suma de 1,4 milioane de euro, astfel că oricine deține acești bani ar putea deveni proprietarul acestui loc extrem de pitoresc.

satul-albastru-romania-maramures
Satul „Albastru” – „Micul Maramureș”

Satul din patru case are o valoare inestimabilă

Cu toate că are numai patru case, satul mic din Maramureș este extrem de valoros, datorită frumuseții acestuia, dar și a istoriei sale bogate.

Acesta este format, așa cum menționam anterior, din patru case care sunt dispuse pe 1.44 hectare de teren și are în spate o istorie întreagă.

Micul Maramureș, așa cum a fost el numit, într-un mod absolut neoficial, are locuințe vechi de mai bine de un secol care ar putea fi transformate într-un adevărat colț de rai, dacă ar ajunge pe mâinile cui trebuie.

Acestea ar putea să ia forma unui complex turistic în toată regula, destinat tuturor celor care vor să petreacă clipe de neuitat, în inima naturii, dar și a istoriei satului românesc autentic.

Spre exemplu, casa Amurg, una dintre cele patru, are o vechime de 150 de ani și se laudă cu două dormitoare cu pat matromonial, o baie cu duș, un spațiu de zi, dar și o sobă cu lemne, „ca la bunica acasă”.

Dacă familia ta este una mai numeroasă, poți alege deopotrivă casa Zori de Zi, un loc mult mai generos, din punct de vedere al spațiului, deopotrivă la fel de bine ancorat în tradițional.

Ai putea, desigur, să spui că prețul este un pic cam piperat, dar la o privire mai atentă vei înțelege că un astfel de loc își poate amortiza, într-un timp extrem de scurt, toate cheltuielile, turismul rural fiind extrem de căutat, mai ales în această perioadă când oamenii fac tot posibilul să se întoarcă la origini, chiar dacă și preț de numai câteva zile.

Satul „Albastru” - „Micul Maramureș” - interior
Satul „Albastru” – „Micul Maramureș” – interior