Un întreg sat francez, dat aproape „de pomană”: cine l-a cumpărat, ce vor face cu el

Un întreg sat francez, dat aproape „de pomană”: cine l-a cumpărat, ce vor face cu el

Un cuplu din Marea Britanie pare să fi făcut afacerea secolului, reușind să achiziționeze un întreg sat francez, contra unei sume derizorii.

Doi grădinari care nu au reușit niciodată să pătrundă pe piața imobiliară din Marea Britanie au cumpărat un întreg sat francez pentru 14.000 de euro.

Paul Mappley și Yip Ward au achiziționat cătunul istoric La Busliere, Normandia, în aprilie 2021.

Ei plănuiesc să creeze o destinație de vacanță în Franța din acesta.

Satul este format din șase cabane, două hambare și un padoc, plus un atelier cu două etaje și cuptor de pâine comunal.

Cei doi locuiau în condiții modeste, înainte să achiziționeze acest sat francez

Cei doi locuiau într-o rulotă în Tunbridge Wells, Kent, înainte ca lui Yip să i se ofere șansa să cumpere o mică casă, de la un prieten, în 2019, care se răzgândise cu privire la propria achiziție.

În acel moment și-au dat seama de potențialul din La Bousliere și au decis să achiziționeze și clădirile adiacente.

Când prețul a ajuns la 14.000 de euro, aproape că nu le venea să creadă că au norocul de a încheia afacerea pentru mai puțin decât o casă în Marea Britanie.

Cu toate acestea, ei au rămas cu o sarcină uriașă pe mâini, pentru că nu exista electricitate, iar unul dintre holuri găzduia un șarpe și o salamandră.

Paul și Yip nu au fost deranjați de asta pentru că, atunci când au ajuns prima dată la La Bousliere, locuiau în condiții nu tocmai optime, oarecum asemănătoare.

„Ceva de genul acesta are atât de multă istorie. Este un sentiment uimitor, uimitor, suntem foarte norocoși”, a spus Paul.

Când au descoperit un hambar încadrat de stejar, cu o presă antică de mere, un puț de lucru și o brutărie construită din piatră, cu un cuptor cu boltă, cei doi au spus: „Este prima zi a restului vieții noastre”.

Bărbații plănuiesc să transforme satul într-un complex turistic de lux, deși încă nu au idee cum vor face bani pentru a renova casele acestui sat.