S-a întâmplat cu pensiile românilor și a uimit toată România: vestea dimineții pentru milioane de pensionari vine de la Guvern

S-a întâmplat cu pensiile românilor și a uimit toată România: vestea dimineții pentru milioane de pensionari vine de la Guvern

Războiul dintre cele două tabere ale celor care ne guvernează nu se oprește. Lupta se duce pe Facebook, mai nou, iar subiectul disputei sunt pensiile românilor.

Astfel, în contextul creșterii pensiilor despre care am scris aici, PSD acuză PNL că nu ar fi crescut pensiile anul acesta, dacă nu intra PSD la guvernare. Această acuzație a fost publicată de Marcel Ciolacu, președintele PSD, într-un video pe Facebook.

Pensiile românilor, dispută între cei care ne conduc

PNL a avut o replică, printr-o postare pe rețeaua de socializare a deputatului Ionuț Stroe:

“În anii în care a fost la guvernare, Partidul Național Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii.

Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât și la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei).

Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectați de creșterile de prețuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei”,  a scris Stroe pe Facebook.

De asemenea, deputatul PNL a mai adăugat că “în continuare, PNL consideră că pensiile trebuie să crească și căutăm soluțiile  prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata inflației, ținând cont și de limita în care poate fi sustenabilă de la bugetul de stat. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Nicolae Ciucă au spus foarte clar că pensionarii din România nu pot și nu trebuie să suporte efectele inflației”.

Cei din PNL se apără de acuzațiile PSD, spunând că au majorat pensiile când au fost la guvernare și o vor face și începând cu anul viitor.

În acest context, amintim că Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că va fi eliminat pragul maxim stabilit de USR și Florin Cîțu, pentru majorarea pensiilor românilor. Ministrul susține că eliminarea pragului stabilit de USR și Cîțu, respectiv PNL, cu Ursula von der Leyen, reprezintă o mare victorie pentru PSD și pentru români.