18 mart. 2022 | 09:47

Rusia instituie restricție aeriană deasupra regiunii ucrainene Donbas

ULTIMA ORĂ
Rusia instituie restricție aeriană deasupra regiunii ucrainene Donbas

Un oficial separatist pro-rus din Donețk a declarat că a fost înființată o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas, potrivit unei agenții de presă ruse. Regiunea, care face parte din estul Ucrainei, este formată din Donețk și Lugansk.

Rusia instituie restricție aeriană deasupra regiunii ucrainene Donbas

Ei sunt parțial controlați de separatiștii pro-ruși, care definesc regiunile drept Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk.

S-a vorbit mult despre zonele interzise aeriene în timpul acestui conflict, Ucraina cerând ca Occidentul să impună una pe teritoriul său. O zonă de excludere a zborului este o interdicție pentru toate sau anumite tipuri de aeronave care zboară printr-un spațiu aerian desemnat.

Cei care impun zona de excludere a zborului trebuie să fie dispuși să doboare orice aeronavă care încalcă spațiul. Mișcarea poate fi folosită pentru a proteja ținte de la sol, cum ar fi civilii care fug în siguranță.

Ambasadorul Ucrainei la ONU se confruntă cu omologul rus despre civilii uciși în atacuri

Ambasadorul ucrainean la ONU, Sergiy Kyslytsya, s-a adresat joi direct omologului său rus la Consiliul de Securitate al ONU despre civilii uciși de ruși în Ucraina.

„Ambasador, ochii copiilor, femeilor și bătrânilor ucraineni uciși de ruși sclipesc în fața dumneavoastră? Dacă o fac, s-ar putea să ne gândim cum să sponsorizăm o decizie care să vă ajute să faceți față stresului traumatic indus de perpetrare. Dar acum, aveți puțină decență și opriți manipularea flagrantă a Consiliului de Securitate. Este obscen”, a întrebat Kyslytsya, potrivit CNN.

Ambasadorul rus, Vasili Nebenzia, nu a răspuns la comentariile din timpul întâlnirii, dar mai târziu a declarat reporterilor că nu „se angajează în schimburi personale” cu Kyslytsya.

„Dar când a întrebat despre ochii copiilor uciși, aș dori, de asemenea, să-l întreb dacă a avut vreo remuşcare când s-a gândit la copiii din Doneţk care au fost ucişi de forţele ucrainene”, a mai spus Nebenzia.

Kyslytsya a vorbit și cu reporterii după întâlnire, spunând că nu s-a înregistrat nicio îmbunătățire a situației din Ucraina.

„Nu, nu există nicio îmbunătățire. Acțiunile Federației Ruse continuă să fie foarte neplăcute și atrocitățile au loc în fiecare zi, din păcate”, a spus Kyslytsya, în încheiere.