12 iul. 2022 | 18:25

Rovinieta în România, sursă de fraude masive: avertismentul CNAIR care te-ar putea salva de amendă

ACTUALITATE
Rovinieta în România, sursă de fraude masive: avertismentul CNAIR care te-ar putea salva de amendă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță existența unui website care nu este autorizat pentru a încasa taxa de drum, cunoscută sub numele de rovinietă.

Pe lângă un cost mai mare, în cazul în care se achită rovinieta la distribuitori neautorizați există riscul ca aceștia să nu trimită banii către CNAIR, ceea ce înseamnă, practic, că vei conduce fără să știi că de fapt tu nu ai taxa de drum plătită.

În cazul șoferilor care circulă cu mașina pe drumurile publice fără să aibă o rovinietă valabilă, amenzile ajung până la 4.500 de lei.

CNAIR informează șoferii că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare sau rovinieta, respectiv www.digitale-vignette-online.ro.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate

“La achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorilor achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislația în vigoare, iar pe portalul www.digitale-vignette-online.ro suma achitată este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă «taxa de serviciu»)”, apare în comunicatul recent al CNAIR.

Cei ce folosesc rețeaua de drumuri din țara noastră pot cumpăra rovinietă de la distribuitorii autorizați (inclusiv la majoritatea benzinăriilor), prin SMS, la numărul 7500, și online, pe site-ul www.erovinieta.ro.

De asemenea, CNAIR subliniază faptul că nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.

Mai mult, atunci dacă achiziționezi o rovinietă de pe un site neautorizat, riști să nu apari înscris în baza de date a CNAIR, ceea ce înseamnă, de fapt, că tu circuli fără a avea o rovinietă valabilă.