Românii vor salarii mari și să muncească de acasă: patronii fac față cu greu pretențiilor

Românii vor salarii mari și să muncească de acasă: patronii fac față cu greu pretențiilor

Scumpirea traiului din ultimele luni a schimbat viziunea angajaților despre carieră și i-a determinat să fie mai activi și mai dinamici pe piața muncii.

Ultima perioadă i-a găsit pe angajații și candidații de la noi din țară foarte interesați de joburi și de noi oportunități în muncă.

Pentru a face față valului de scumpiri prezent în toate domeniile de activitate, românii noștri caută asiduu joburi mai bine plătite. Se orientează preponderent spre Vânzări, IT, Telekom, Financiar/ Contabilitate, Inginerie și Management. Aici, speră ei, patronii le vor recompensa munca cu o sumă de bani cât mai mare!

De altfel, pe lângă salariile mai mari, românii vor să lucreze și de acasă. Flexibilitatea este una dintre condițiile de bază pentru tot mai mulți angajați în căutarea unui nou loc de muncă. Se pare că pandemia și-a spus cuvântul pentru totdeauna din această perspectivă, munca remote devenind noua normalitate pe piața muncii post-criză.

Ai noștri vor și bani mulți, dar și muncă de acasă

„În comparație cu lunile de vară, joburile remote au înregistrat cu 21% mai multe aplicări din septembrie până acum, ca semn că interesul pentru acest mod de lucru rămâne la fel de ridicat. Cele mai multe aplicări pentru joburi remote au fost înregistrate în IT/ Telecom, Vânzări și BPO (pentru poziții de call-center sau suport clienți). Județele cu cele mai multe oferte rămân București/Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Iași.

Totodată, pe măsură ce sfârșitul de an se apropie și companiile își evaluează bugetul rămas, un număr și mai mare de poziții au fost deschise, media lunară depășind cu 25% volumul de joburi din toamna anului trecut. În plus, angajatorii au efectuat cu 10% mai multe contactări decât în cele mai active luni ale acestui an”, arată o analiză BestJobs.

Până și experții par a fi surprinși de determinarea de care au dat dovadă românii, în această toamnă, pe piața muncii.

„În această toamnă, accelerată de pragmatismul candidaților, piața muncii a fost mai dinamică decât oricând. Pentru a-și asigura venituri mai convenabile în aceste vremuri delicate din punct de vedere financiar, aceștia au devenit mai activi, având acum și mai multe informații despre piață datorită estimărilor salariale pe care le pot regăsi la anunțurile de joburi de pe BestJobs.

În același timp, și recrutorii răspund prompt nevoilor candidaților, oferind într-o măsură mai mare date salariale și flexibilitate în modul de lucru, atrăgând astfel candidați mai relevanți pentru echipele lor”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.