Ro-Alert: Cod Roșu de furtuni în Capitală. Patru avioane au avut probleme la aterizare pe Otopeni. 40 de trenuri, blocate în Gara de Nord

Ro-Alert: Cod Roșu de furtuni în Capitală. Patru avioane au avut probleme la aterizare pe Otopeni. 40 de trenuri, blocate în Gara de Nord

Autoritățile au emis un mesaj de tip RO-Alert pentru populație, în care avertizează oamenii despre averse torențiale. Furtuna din București a provocat mai multe incidente, printre care patru avioane care nu au putut ateriza pe Otopeni, iar câteva străzi au fost blocate cu copaci căzuți.

Furtună în Capitală. Mai mulți copaci au căzut pe străzi. ANM: Cod Roșu în București

Update 17:54 – În jur de 40 de trenuri se află blocate în Gara de Nord și în apropiere, după furtuna din București. Se pare că tot sistemul energetic necesar mersurilor trenurilor ar fi picat, transmite Antena3.

Update 17:30 – Stația de metrou Valea Ialomiței a fost inundtă, iar accesul în stațiile de metrou Petrache Poenaru, Eroilor și Unirii a fost afectat. O parte dintre probleme au fost rezolvate, transmite Metrorex.

„Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare. Circulatia trenurilor de metrou se desfasoara normal”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Update 17:05 – Este cod roșu în București valabil de la : 14-06-2022 ora 17:00 până la : 14-06-2022 ora 18:30

„Se vor semnala : averse torențiale care vor depăși 40…50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni”, anunță ANM.

 

 

Update 17:03 – Nou mesaj Ro-Alert transmis de autorități. Perioada de manifestare este 17:00 – 18:30, iar avertizarea este identică, dar au apărut următoarele mențiuni:

„Grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale care vor cumula local 40-50 l//mp. Perioada de manifestare 17:00 – 18:30”, se arată în noul mesaj transmis de autorități pentru bucureșteni.

„Avertizare meteo- intensificări ale vântului, vijdelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor cumula local 20-25 l/mp. Perioada de manifestare: 16:42-17:30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, este mesajul autorităților.

În București, autoritățile intervin pentru a degaja copacii căzuți pe mai multe străzi.

Strada Ceahlău
Strada Mănăstirea Cașin
Strada Emanoil Ionescu
Bulevardul Kiseleff
Strada Jandarmeriei
Strada Modrogan

Totodată, sunt intervenții și în Județul Ilfov pentru îndepărtarea copacilor căzuți în următoarele zone:

  • Periș, Strada Principală;
  • Zona Buftea: ieșirea din Buftea spre Crevedia și pe DN 1 A, în zona pădurii, sensul de mers dinspre Mogoșoaia spre Buftea

 

Patru avioane, dificultăți la aterizarea pe Otopeni. Zboruri anulate de condițiile meteo grele

Patru avioane cu destinația București-Otopeni au avut mici întârzieri, din cauza condițiilor meteo. Aeronavele au fost  nevoite să aștepte în aer pentru ca vremea să se îmbunătățească și să poată ateriza.

În acest moment, doar trei zboruri au reușit să aterizeze, iar zborul Swiss LX1884 de pe ruta Zurich – București va ateriza pe aeroportul din Belgrad.

Zborul flyDubai FZ1797 de pe ruta Dubai – București intră în zonă de așteptare.

Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul Otopeni din cauza condițiilor nefavorabile. În mai multe zone din Capitală a plouat cu grindină.

Zborul Zurich Bucuresti a fost redirecționat să aterizeze la Belgrad, după ce ora de aterizare pe Otopeni era 15:30.Un zbor charter cu copii care au mers la tratamente în Italia se află acum deasupra orașului Pitești. Un avion care venea de la Madrid se află într-o zonă de așteptare.

 

Citește și: