REVIEW Watcher – thrillerul al cărui acțiune se întâmplă chiar în București

REVIEW Watcher - thrillerul al cărui acțiune se întâmplă chiar în București

Watcher este cel mai recent film thriller al cărui acțiune se petrece chiar în România, mai exact la București. De altfel, pentru veridicitate, absolut toate scenele sunt filmate în Capitală.

Fiindcă n-aveam cum să ratez un film thriller care, pe deasupra, mai este filmat și la noi în țară, m-am uitat, ca oricare alt cinefil român, pasionat de partea întunecată a cinematografiei, la Watcher. Am făcut asta fără prea mari speranțe că-mi va plăcea măcar un pic noua peliculă lansată în 2022, ci din simplă curiozitate.

Watcher, un film acceptabil care nu te face să-ți pară rău că ți-ai pierdut timpul cu el

Din start am să zic că Watcher nu pare deloc un film american, având lentoarea aceea specific europeană, dar și anumite scene de suspans (de anticipație) care fac din această pelicula una acceptabilă a genului său.

În mod aproape nefiresc, dar îmbucurător, filmul nu aduce niciun prejudiciu de imagine țării noastre, ci prezintă realitatea din teren, fără prea mult accent pe sărăcie și alte probleme sociale.

Am apreciat din plin faptul că actorul Karl Glusman (pe care îl știam anterior din Nocturnal Animals – de asemenea, soțul lui Zoe Kravitz) s-a chinuit să învețe română atât cât să poată rosti câteva expresii, în film. Și pentru că tot veni vorba, în Watcher ai să vezi, de asemenea, și câțiva actori români, printre care Daniel Nuță, Tudor Petruț sau Mădălina Anea.

În mod evident, vedeta acestui film este chiar Watcher, interpretat de Burn Gorman, un actor făcut parcă să joace un asemenea rol, de criminal în serie și/sau psihopat.

Așa cum ai bănuit deja, filmul spune povestea unui criminal în serie care devine obsedat de o americancă mutată în București pentru a-și urma soțul, jumătate român (Glusman), care tocmai a primit un post într-o filială românească a unei mari corporații internaționale de marketing.

Ți-aș recomanda să vezi acest serial dacă stai bine cu inima și, mai ales, dacă nu te deranjează sângele.