REVIEW I am a Killer – documentarul Netflix pe care trebuie să-l vezi dacă vrei să înțelegi cum funcționează justiția americană

REVIEW I am a Killer - documentarul Netflix pe care trebuie să-l vezi dacă vrei să înțelegi cum funcționează justiția americană

În cazul în care îți plac documentarele „true crime”, află că Netflix are o colecție impresionantă în acest sens, iar I am a Killer este, poate, unul dintre cele mai bune dintre ele.

I am a Killer are deja trei sezoane, fiecare episod spunându-ți povestea unui anumit deținut din Statele Unite ale Americii care, la un moment dat, a ucis o persoană sau chiar mai multe.

I am a Killer îți explică de ce justiția este oarbă sau, uneori, chiar de-a dreptul nepăsătoare

Firește, fiind o mare pasionată de această nișă, nu aveam cum să ratez lansarea sezonului al treilea din I am a Killer, de vreme ce le văzusem deja și pe celelalte două, la timpul lor.

Însă, dacă tu nu ai apucat să le vezi nici pe primele două, ți le recomand călduros, de vreme ce fiecare poveste în parte te va face să înțelegi de ce, în anumite cazuri, sistemul de justiție american nu reușește să facă dreptate, încadrându-i greșit pe unii dintre cei condamnați pentru crimă.

Fiecare episod începe cu o statistică care se va plia, într-o oarecare măsură, pe cazul prezentat. Vei înțelege cum criminali periculoși au șanse reale de a scăpa cu pedepse mult mai blânde decât ar fi meritat, de vreme ce anumite persoane care comit atrocități din pricina anumitor boli mintale de care suferă sunt tratate pe picior de egalitate cu cei care omoară în mod deliberat.

Desigur, lor ar trebui să li se acorde șansa unei apărări în consecință, în care experții să dovedească că nu erau în deplinătatea facultăților mintale atunci când „au luat-o razna”, ca mai să fie închiși în instituții care să le ofere tratamentul de care au nevoie.

În mod evident, pentru ca acest lucru să se întâmple, ar trebui să existe și interes.

Dacă te-am făcut cât de cât curios cu privire la I am a Killer, îl găsești pe Netflix.