Renault, pionier al electrificării electrice: ce dezvoltă gigantul francez

Renault, pionier al electrificării electrice: ce dezvoltă gigantul francez

Grupul Renault, Valeo și Valeo Siemens eAutomotive anunță că au semnat un memorandum de înțelegere pentru a forma un parteneriat strategic pentru proiectarea, co-dezvoltarea și fabricarea în Franța a unui motor electric auto de nouă generație, eliminând utilizarea pământurilor rare.

Cei trei parteneri își vor combina expertiza recunoscută pentru a proiecta un sistem de propulsie electric unic, fără egal la nivel mondial, oferind mai multă putere cu mai puțină energie, fără utilizarea metalelor rare.

În cadrul acestui parteneriat, fiecare dintre cei trei parteneri va contribui la dezvoltarea și producerea celor două părți cheie ale motorului electric: rotorul și statorul.

Renault va dezvolta și produce tehnologia rotorului EESM, motor sincron cu excitație electrică, concepută fără utilizarea metalelor rare, oferind performanțe energetice îmbunătățite. Pe lângă furnizarea de componente bazate pe cea mai bună expertiză a fiecărei companii, arhitectura generală a motorului all-in-one pentru Grupul Renault va fi proiectată și de Renault.

Valeo și Valeo Siemens eAutomotive vor dezvolta și produce statorul, care se bazează pe expertiza tehnologică a Valeo în asamblarea firelor de cupru. Datorită expertizei sale unice în acest domeniu, care îi permite să utilizeze o densitate mai mare de cupru în stator, Valeo este capabil să genereze mai multă putere fără a fi nevoie să folosească mai multă energie electrică.

O nouă pagina în istoria electrificării

Grupul Renault, Valeo și Valeo Siemens eAutomotive vor fi primii care vor produce în masă un motor electric de 200 kW fără a utiliza metale rare, începând cu 2027. Producția motorului pentru nevoile proprii ale producătorului auto se va realiza la uzina Cléon a Grupului Renault din Normandia, Franța.

Luca de Meo, Chief Executive Officer al Grupului Renault, a comentat: „Suntem încântați să colaborăm cu Valeo, al cărui know-how este recunoscut în întreaga lume. Împreună, vom proiecta și dezvolta o nouă generație de motoare electrice de înaltă tehnologie, produse la fabrica noastră din Cléon. Acest parteneriat este o demonstrație suplimentară a capacității noastre de a fi în fruntea revoluției electrice care are loc în industria auto și de a ancora noul lanț valoric auto în Franța”.

Christophe Périllat, Chief Executive Officer al Valeo, a comentat: „Acest parteneriat strategic va avea ca rezultat un pas major înainte pentru mobilitatea electrică. Alături de Grupul Renault, creăm un motor electric auto de nouă generație care elimină utilizarea pământurilor rare. Acest nou motor va îndeplini cele mai stricte cerințe de mediu și cele mai înalte standarde de performanță.”

În calitate de pionieri ai electrificării auto, Renault Group, Valeo și Valeo Siemens eAutomotive întorc o nouă pagină în domeniul tehnologiei pentru mobilitatea electrică.

Citește și: