Renault Megane E-Tech: când se lansează și cât costă

Renault Megane E-Tech: când se lansează și cât costă

Producătorul auto anunță prețurile pentru vehiculele electrice compacte cheie care vor concura cu VW ID3 și Citroen C4.

Renault a lansat prețurile pentru Megane E-Tech Electric, una dintre cele mai așteptate lansări ale producătorului auto din ultimii ani.

Multe se bazează pe lansarea noului Megane. Actualul model, disponibil cu versiuni diesel, benzină și hibrid plug-in, va continua pentru câțiva ani.

CEO-ul Luca de Meo speră să schimbe Renault prin strategia sa „valoare, nu volum”, de aceea se concentrează pe segmentul compact cu marjă mai mare în loc de mașini mici.

Ofertele compacte actuale ale mărcii Renault, hatchback-ul și break-ul Megane și SUV-ul Kadjar, au avut performanțe slabe față de concurenții de pe piața de masă.

Mașina este construită la fabrica Renault din Douai, nordul Franței, unde producătorul auto înființează o grupare „ElectrCity” de fabrici de asamblare și componente pentru vehicule electrice pe măsură ce trece de la sistemele de propulsie cu combustie internă.

Renault mizează pe Megane

Versiunea de intrare în gamă, care costă 32.900 euro, este Equilibre, cu motorul de 130CP, cu o serie de echipamente standard, între care sistemul multimedia OpenR Link cu sistem audio Arkamys Classic, 4 difuzoare, cu display de 12,3 inch pentru instrumentarul de bord și 9 inch pentru multimedia.

Versiunea Techno are un preț de pornire de 40.900 euro, având o serie de echipamente în plus, iar versiunea Iconic costă 45.400 de euro, având printre altele sistemul audio Harman Kardon și tapițerie de piele Riviera Titanium Black.

Megane E-Tech Electric va concura cu un număr tot mai mare de mașini compacte complet electrice, inclusiv Volkswagen ID3, Citroen C4 și Nissan Leaf. Peugeot 308 și Opel Astra vor avea versiuni complet electrice în 2023.

Totuși, în vârful gamei de prețuri, se confruntă cu versiunile mai mici ale Tesla Model 3, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa. Tesla a adaptat prețurile modelului 3 pentru a profita de stimulente în diferite țări.

Primul automobil electric Renault, din a doua generație de mașini cu propulsie electrică, construit pe noua platformă CMF-EV, este disponibil pentru comenzi din acest moment și în România.