Renault are probleme cu vânzările: adevărul trist este vizibil în cifre

Renault are probleme cu vânzările: adevărul trist este vizibil în cifre

Renault și-a închis activitățile în Rusia pe fondul conflictului din Ucraina și își vinde pachetul majoritar de acțiuni din proprietarul Lada, AvtoVAZ.

Renault a raportat o scădere a vânzărilor de vehicule în prima jumătate a anului, după ce și-a oprit activitățile în Rusia, a doua piață ca mărime, în urma invaziei Ucrainei.

Grupul a declarat că vânzările sale la nivel mondial au scăzut cu 29,7% față de anul trecut, la puțin peste un milion de vehicule (1.000.199 de unități).

Excluzând activitățile AvtoVAZ și Renault Rusia, numărul de unități vândute a scăzut cu 12% față de anul precedent.

Renault, care produce modele populare precum Dacia Duster și Renault Clio, și-a închis activitățile în Rusia pe fondul conflictului din Ucraina și a declarat că va vinde Renault Rusia și un pachet de aproape 67,69 la sută din AvtoVAZ.

Renault a mai spus că criza semiconductorilor a lovit vânzările.

Directorul de operațiuni al mărcii Renault, Fabrice Cambolive, a declarat că firma înregistrează o oarecare îmbunătățire în ceea ce privește disponibilitatea cipurilor auto și se așteaptă ca nivelul producției de semiconductori să fie semnificativ mai mare în a doua jumătate, comparativ cu prima jumătate.

Situația în România

În prima jumătate a lui 2022, Renault a înmatriculat în România 4.552 de vehicule, volum corespunzător unei cote de piață de 6,9% (-0,5 puncte față de S1 2021). Cel mai vândut model al mărcii este Megane Sedan, cu un volum total de 890 de unități, urmat de Clio cu 794 de unități.

Pe piața vehiculelor utilitare ușoare, Renault a raportat înmatricularea a 1.376 de unități care au generat cea mai mare creștere în cotă de piață, 19,6%, cu 8,1 puncte procentuale în plus față de perioada similară a anului trecut.

Gama E-TECH, dedicată vehiculelor electrificate, cunoaște un succes în România, reprezentând 30% din vânzările de vehicule de persoane ale mărcii Renault. La vehicule 100% electrice, Renault a contabilizat 150 de unități (3,3% cotă de piață, locul 5 mărci importate). Doar Megane E Tech Electricare aproximativ 300 de comenzi, în condițiile în care vehiculul nu este încă prezent în showroom-urile din rețeaua națională.

Etichete: