Renault anunță un nou concept: când va fi lansat, ce aduce nou

Renault anunță un nou concept: când va fi lansat, ce aduce nou

Renault a confirmat că va dezvălui un nou concept de mașină „fără precedent” și a prezentat această nouă creație alături de rezultatele sale financiare pentru 2021.

Singura fotografie a părții frontale a conceptului fără nume arată puțin despre segmentul în care se află vehiculul. Dar este clar că oricare ar fi acesta, poate semnala o îndepărtare de limbajul de design folosit în prezent de marcă pe cele mai recente SUV-uri ale sale. : Megane E-Tech Electric și Austral care va fi dezvăluit în curând, care va fi un succesor al lui Kadjar.

Nasurile rotunjite ale acelor mașini și luminile de zi par să fie înlocuite de un nou aspect care se inspiră din prototipul R5. Conceptul complet electric va deveni un vehicul de producție în 2024, folosind o dezvoltare a platformei lui Zoe numită CMF-BEV.

Creat de șeful de design Renault, Gilles Vidal, noul concept pare să aibă o semnătură similară a farurilor, dar elementul inferior al grilei și luminile de mers în formă de zmeu plasate jos pe părțile laterale ale bării față sunt ambele noi.

Primul astfel de vehicul

Renault nu a vorbit prea mult despre tehnologia vehiculului, dar contrar tendinței pentru conceptele integral electrice, această mașină folosește un alt sistem de propulsie: un motor cu ardere cu hidrogen.

Hidrogenul nu este ceva despre care divizia de autoturisme a Renault a făcut mult zgomot în trecut, deși a dezvoltat tehnologia cu celule de combustie pentru vehicule comerciale de producție prin asocierea sa HYVIA cu firma americană Plug Power.

Tehnologia motoarelor cu ardere cu hidrogen nu a cunoscut o implementare în masă în sectorul auto și s-a limitat la vehicule concept și prototip. Dar există un interes reînnoit pentru această formă de propulsie, iar Toyota și-a confirmat public interesul față de tehnologie prin dezvoltarea unei mașini de curse Corolla care utilizează un motor cu hidrogen.