19 sept. 2022 | 12:56

Reacția Chinei, după ce Biden a spus că SUA vor apăra Taiwan, în cazul unei invazii

ULTIMA ORĂ
Reacția Chinei, după ce Biden a spus că SUA vor apăra Taiwan, în cazul unei invazii

Ministerul chinez de Externe a declarat luni că China a depus „demersuri severe” pe lângă Statele Unite, după ce președintele american Joe Biden a declarat că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze.

China, reacție nervoasă la afirmațiile lui Biden

China își rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare ca răspuns la activitățile care divizează națiunea, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt la Ministerul de Externe, în cadrul unui briefing obișnuit cu presa.

De asemenea, a îndemnat SUA să gestioneze „cu atenție și în mod corespunzător” problemele legate de Taiwan și să nu trimită „semnale greșite” forțelor separatiste pentru independența Taiwanului, avertizând Statele Unite să nu afecteze grav relațiile sino-americane și pacea din strâmtoarea Taiwan.

„Există o singură China în lume, Taiwanul face parte din China, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim al Chinei”, a declarat Mao.

Președintele american Joe Biden a declarat într-un interviu că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze, aceasta fiind cea mai explicită declarație a sa de până acum pe această temă.

Biden: „Forțele americane ar apăra Taiwan-ul”

Întrebat în cadrul unui interviu pentru emisiunea „60 Minutes” de la CBS dacă forțele americane ar apăra insula autoguvernată, revendicată de China, el a răspuns: „Da, dacă, de fapt, ar avea loc un atac fără precedent”.

Solicitat să comenteze, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că politica americană față de Taiwan nu s-a schimbat.

„Președintele a mai spus acest lucru înainte, inclusiv la Tokyo, la începutul acestui an. Tot atunci a precizat clar că politica noastră față de Taiwan nu s-a schimbat. Acest lucru rămâne adevărat”, a declarat purtătorul de cuvânt.