Raport final în cazul polițistului care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni, în București. Ce s-a întâmplat, de fapt

Raport final în cazul polițistului care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni, în București. Ce s-a întâmplat, de fapt

Raportul în cazul polițistului care a accidentat mortal o fetiță de 11 ani, la începutul lunii ianuarie a fost finalizat de anchetatori. Astăzi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a fost prezentată expertiza tehnică de circulație și dinamica în cazul Raisei, fetița peste care a dat cu mașina un agent de poliție.

Raportul final în cazul polițistului care a ucis-o pe Raia pe trecerea de pietoni, făcut public

„Raport final. Politistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci cand a accidentat fetitele pe trecerea de pietoni. Neatentia , ignorarea semnelor de circulatie si viteza excesiva, toate cuprinse in culpa politistului. Se mai arata ca Masina MAI era corespunzatoare din punct de vedere tehnic. Av. Cuculis”, se arată în document.

De altfel, în urmă cu o lună, avocatul familiei Raisei, fetiţa care a fost ucisă în luna ianuarie, declarase că poliţistul care a lovit-o cu autospeciala pe trecerea de pietoni nu mai este sub control judiciar.

”Politistul Popescu NU mai are control judiciar. Pe scurt poate să conducă, să plece din ţară, să facă orice. În 18.03.2022 la umbra “războiului” Popescu scapă de orice urmă de control judiciar dupa ce a accidentat mortal o fată, iar pe alta a trimis-o în zeci de zile de îngrijiri medicale”, spunea pe atunci avocatul Adrian Cuculis.

Pe 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau regulamentar strada. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.

La scurtă vreme după accident, mama Raisei a transmis o scrisoare emoționanantă agentului de poliție care i-a omorât fetița. Femeia îi cerea inculpatului să facă testul poligraf și să nu îngenuncheze ancheta.

„Bună ziua. Liliana Barbu este numele meu, mama fetiţei mele Raisa, pe care am purtat-o, am crescut-o,am educat-o (pentru că ea chiar era un copil educat şi atent). După cum ai văzut în filmări, pentru că la trafic se pare că nu ai putut fi atent, copilul meu s-a asigurat.

În scrisoarea pe care ne-ai trimis-o, te-ai oferit să ne ajuţi. Acum ar fi momentul să faci ceva, fiind de acord cu testul poligraf şi cu ce ţi se cere. Ajutorul pe care îl poţi da este să faci tot posibilul să nu îngreunezi ancheta… se pare că nici asta nu poţi face. Ţi-am transmis că nu te considerăm criminal, dar se pare că nici om nu prea eşti!!!

Mama unui înger”, transmisese femeia, conform documentului pus la dispoziţie de avocatul Cuculis.

 

 

 

Citește și:
Etichete: