Rabla Electrocasnice 2022 – cele mai noi informații despre vouchere, ce trebuie să știi

Rabla Electrocasnice 2022 - cele mai noi informații despre vouchere, ce trebuie să știi

Rabla Electrocasnice 2022 se derulează conform planului inițial, astfel că românii par să fi profitat din plin de voucherele pe care Guvernul le-a pus la dispoziție.

Lista completă a celor aproape 50.000 de vouchere, aprobate de autorități, aferente celei de-a treia etape a programului „rabla”, a fost publicată. Informația a fost făcută publică de Administrația Fondului pentru Mediu, într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Detaliat, în etapa curentă, au fost aprobate 49.412 vouchere, după cum urmează: 16.728 vouchere pentru categoria aparate de aer condiţionat, aici intrând și cele  portabile; 23.824 vouchere pentru categoria aspiratoare; 8.860 vouchere pentru categoria uscătoare de rufe.

Ce trebuie să știi dacă ai fost aprobat în cadrul programului „Rabla Electrocasnice 2022”, etapa actuală

În cazul în care ești unul dintre beneficiari – cu alte cuvinte, te regăsești pe lista publicată – trebuie să ții cont de faptul că ai șapte zile la dispoziție pentru a valorifica voucherul primit.

Altfel spus, în acest șapte zile, va trebui să te prezinți la un comerciant agreat și să îți achiziționezi un nou aparat electrocasnic, conform listei. Pentru a îndeplini condițiile, va trebui ca, în schimbul voucherului de reducere la produsul dorit, să predai unul vechi, din categorie.

Înainte de asta, ai obligația să încarci actul de indentitate, dar și declarația pe propria răspundere, pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu. Acest lucru trebuie făcut în aplicația special creată, neaparat înainte de utilizarea voucherului.

Important, de asemenea, de știut este că, dacă ai beneficiat deja de un voucher, în decursul acestui an, nu vei mai putea solicita un altul, în cadrul altei etape.

Voucherul „Rabla” este nominal și, sub nicio formă, nu vei putea să-l transmiți altcuiva și nici nu vei putea să îl valorifici în bani.

Așadar, dacă te afli în situația în care ai aplicat pentru voucher în contul altei persoane, folosind numele tău, va trebui să duci procedura până la capăt, noua achiziție fiind făcută în numele tău.