Fanii nu au uitat Bloodborne: ce versiune a fost lansată

Fanii nu au uitat Bloodborne: ce versiune a fost lansată

Așteptarea a luat sfârșit.

Bloodborne a ajuns în sfârșit pe PC sub forma unui fan-make în stil PlayStation. Jocul este o viziune neclară, CRT, a jocului de acțiune horror gotic FromSoftware, dar cu modificări atente pentru a-l face cât mai autentic posibil.

Bloodborne, un joc renumit pentru că este notoriu de greu de învins, a fost lansat în 2015 pentru PS4, cu grafică și imagini moderne. Totuși, în ultimele 13 luni, programatorul de jocuri Lilith Walther a creat o versiune a titlului care face să pară că ar fi fost lansat în anii ’90 pentru prima versiune de PlayStation. Bloodborne PSX reimaginează orașul victorian Yharnam în stilul artistic întâlnit în mod obișnuit în jocurile din acea epocă a consolei. Grafica blocată și pixelată cu bare colorate ar părea cu siguranță foarte familiară unei generații de jucători care obișnuia să joace pe PS1.

Un joc legendar

Lilith Walther, unul dintre dezvoltatorii demake-ului, a declarat că proiectul a durat peste un an. Pe parcursul dezvoltării sale, clipurile din joc au fost distribuite pe scară largă pe rețelele sociale. Unul dintre videoclipuri prezintă o comparație cu scena cinematografică a luptei cu Părintele Gascoigne, care demonstrează cât de multă grijă a fost pusă în ea pentru a se potrivi cu inspirația sa. Este impresionant cât de mult se aliniază totul, dar cu elemente precum o interfață de utilizare masivă și un sistem de salvare a cardurilor de memorie deasupra pentru a-l face să se simtă vechi.

Demake-ul acoperă doar unele părți ale întregului joc, dar le oferă jucătorilor acces la 10 arme pe care le pot folosi pentru a ucide inamicii – unele chiar încetinesc rata de cadre a jocului, așa cum s-ar aștepta să se întâmple într-un titlu real PS1. După cum notează Polygon, Walther a postat actualizări pe Twitter timp de peste 13 luni.

Bloodborne PSX este acum disponibil pentru descărcare gratuită pentru Windows. Cei interesați pot vedea mai jos demake-ul.

Citește și:
Etichete: