Protest în fața Guvernului. 5.000 de oameni sunt așteptați să participe. Anunțul făcut de Jandarmerie

Protest în fața Guvernului. 5.000 de oameni sunt așteptați să participe. Anunțul făcut de Jandarmerie

Blocul Național Sindical,  o organizatie sindicala confederativa ce reunește organizații sindicale de tip federativ, a anunțat un protest, miercuri, la ora 11:00, în fața Guvernului, la care sunt așteptați 5.000 de oameni. Principalele revendicări sunt legate de aplicarea Legii salarizării, adoptarea de măsuri pentru securitatea energetică şi alimentară a României şi încheierea unui pact naţional pentru industria de apărare.

Protest în fața Guverului

UPDATE 14:10 – Marius Budăi a descins în mijlocul protestului

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a descins în mijlocul protestului mamut din Piața Victoriei și i-a invitat pe reprezentanții sindicatelor să fie parteneri în implementarea reformelor din PNRR.

„Să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români”, a spus el.

Reprezentantul Ministerului Muncii a vorbit miercuri în fața sindicaliștilor de la Blocul Național Sindical, care au organizat un protest în Piața Victoriei.

„Fac aici apel la toate sindicatele, la toate patronatele, dacă am fost cu toții excluși din negocierea PNRR, vă invit acum să fiți parteneri în implementarea reformelor din PNRR, să ne asigurăm împreună că reforma legii salarizării, reforma legii pensiilor nu vor duce la sărăcirea cetățenilor români”, a declarat ministrul.

Budăi a mai precizat că, de săptămâna viitoare, va începe implementarea unor măsuri în vederea protejării persoanelor vulnerabile.

În descrierea evenimentului se arată că ăarticipanţii vor porni în marş spre Piaţa Constituţiei.

„Dacă nu vom reacţiona public, în stradă, cu privire la nivelul de trai tot mai scăzut şi la refuzul de aplicare a Legii salarizării, vom fi în continuare «sacrificaţii de serviciu»”, au transmis sindicaliştii.
BNS a transmis că toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la Blocul Naţional Sindical, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, vor asigura participarea a cel puţin 5.000 de sindicalişti la acţiunea de protest.
BNS solicită Guvernului adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social.

Participanţii se vor aduna între orele 11.00 şi 11.15 la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, alveola centrală, alveola media şi pe trotuarul din faţa muzeului Antipa, unde va avea loc mitingul.

La ora 12.15, ei vor porni în marş pe banda I de circulaţie, pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

În acest sens, Brigada Rutieră solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt sfătuiţi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, să traverseze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă pentru ordinea publică şi protecţia participanţilor la protestul organizat de Blocul Naţional Sindical în intervalul orar 11:00-15:30.

„Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, a transmis sursa citată.

viewscnt

Citește și: