Protest al medicilor și asistentelor, în Piața Victoriei. Angajații din Sănătate, nemulțumiți de salarii

Protest al medicilor și asistentelor, în Piața Victoriei. Angajații din Sănătate, nemulțumiți de salarii

Protest în Piața Victoriei al angajaților din sistemul medical și asistență socială. Peste 10 mii de angajați sunt așteptați la protestul care ca avea loc în Piața Victoriei. Medicii și asistenți sunt nemulțumiți de faptul că salariile au rămas aceleași de acum patru ani. 

Angajații din sănătate ies în stradă

Aceștia cer creşterea sporurilor şi plata gărzilor la nivelul acestui an.

Sindicaliştii SANITAS vor finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat pentru angajații din sănătate și vor rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate în cadrul PNRR care vizează reforma sistemului public de salarizare.

  • Solicită finanţarea voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat pentru angajaţii din sănătate şi rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate prin PNRR care vizează reforma sistemului public de salarizare.
  • Asigurarea finanțării voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru angajații din Sănătate
  • Eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensațiilor, primelor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale pentru angajații din Sănătate și Asistență socială;
  • Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorități prin PNRR în ceea ce privește buna guvernanță în sectorul public, cel puțin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare
  • Protestul sindicaliștilor SANITAS va începe între orele 10:00 și 11 și coloana de membri va trece din piața George Enescu până în Piața Victoriei.

Protestul este programat să se sfârșească la ora 13:00.

Citește și: