Probleme pentru Tesla: de ce recheamă un număr mare de vehicule

Probleme pentru Tesla: de ce recheamă un număr mare de vehicule

În decembrie, Tesla a rechemat aproape 200.000 de vehicule din China din cauza unui defect al portbagajului care creștea riscul de coliziuni.

Tesla a rechemat aproape 128.000 de mașini din China din cauza unei defecțiuni care ar putea „crește riscul de coliziune a vehiculelor”, a declarat autoritatea de reglementare a pieței de stat din țară.

Este cea mai recentă problemă pentru gigantul american de vehicule electrice, care este extrem de popular în China, dar s-a confruntat și cu plângeri din partea consumatorilor și a fost lovit de blocarea COVID-19.

Aproximativ 127.785 de mașini Tesla Model 3 autohtone și importate au fost rechemate din cauza unui defect al invertorului motorului din spate descoperit după ce autoritățile de reglementare au lansat o sondă, potrivit unei notificări.

„În cazuri extreme, această defecțiune ar putea crește riscul de coliziune a vehiculului”.

Tesla a vândut un record de 70.847 de mașini în China în decembrie, confruntându-se cu o concurență acerbă din partea mărcilor autohtone precum Nio și XPeng.

Cea mai mare piață pentru Tesla

Dar producătorul auto a fost vizat și de numeroase plângeri din partea utilizatorilor chinezi din rețelele de socializare cu privire la probleme de calitate și servicii, culminând cu un protest de mare profil al clienților la Salonul Auto de la Shanghai în aprilie anul trecut.

„Gigafabrica” Tesla din Shanghai a fost închisă pentru cel puțin 12 zile din cauza unui focar în spirală care a înregistrat un număr record de infecții și i-a izolat acasă pe cei 25 de milioane de locuitori ai orașului pe termen nelimitat.

În decembrie, Tesla a rechemat aproape 200.000 de vehicule din China din cauza unui defect al portbagajului care creștea riscul de coliziuni.

Fiind cel mai mare poluator din lume, China a încurajat puternic vânzările de vehicule electrice și hibride prin subvenții, urmărind ca majoritatea mașinilor să fie alimentate cu energie curată până în 2035.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a prezis anul trecut că China va deveni cea mai mare piață a companiei pe termen lung și a căutat să-și crească poziția în țară ca cel mai mare consumator de vehicule electrice din lume.