Probleme pentru Ford: ce s-a întâmplat cu vânzările în Europa

Probleme pentru Ford: ce s-a întâmplat cu vânzările în Europa

Compania Ford Motor are restricții privind producerea sau vânzarea de vehicule în Germania care au sisteme de infotainment conectate la internet, potrivit unui raport Reuters.

Motivul? Un tribunal german a interzis vânzările și producția la nivel național pentru mașinile Ford care pot stabili o conexiune la internet. Mișcarea face parte dintr-un proces pentru încălcarea brevetelor de tehnologie wireless.

Hotărârea reflectă tensiunea pe măsură ce firmele de tehnologie îi împing pe producătorii de automobile să plătească redevențe pentru tehnologiile utilizate în conducerea autonomă.

Un tribunal german a interzis vânzările și producția la nivel național pentru mașinile Ford capabile să stabilească conexiune la internet, ca parte a unui proces pentru încălcarea brevetelor de tehnologie wireless.

Firmele de tehnologie versus producătorii de automobile

Verdictul tribunalului regional din München nu este obligatoriu din punct de vedere juridic și poate fi în continuare atacat, a spus instanța, adăugând că reclamantului, IP Bridge din Japonia, este necesară o plată de securitate de 227 de milioane de euro pentru ca aceasta să devină „executivă provizoriu”.

Hotărârea reflectă tensiunea tot mai mare dintre firmele de tehnologie care doresc ca producătorii de automobile să plătească redevențe pentru tehnologiile utilizate în sistemele de navigație, comunicațiile vehiculelor și mașinile cu conducere autonomă în impulsul lor către conducerea autonomă.

„Motivul acestui caz în instanță este acordarea de licențe a brevetelor standard esențiale pentru rețelele LTE. Deoarece nu am primit încă avizul scris al instanței, nu dorim să comentăm această problemă în acest moment”, a spus Ford într-o declarație.

Mașinile Ford conectate ale viitorului vor fi dotate cu tehnologie de comunicații bazată pe 5G și LTE. Acesta va alimenta vehiculul din conducere autonomă, navigație și plăți digitale.

Într-o altă evoluție, Ford reamintește 39.013 de vehicule utilitare sport Expedition și Navigator din SUA, care au fost construite între 1 decembrie 2020 și 30 aprilie 2021 pentru potențiale riscuri de incendii sub capotă.

Citește și:
Etichete: