Probleme cu prima mașină electrică: Toyota recheamă în service un număr mare de vehicule

Probleme cu prima mașină electrică: Toyota recheamă în service un număr mare de vehicule

Toyota va rechema un număr impresionant de modele proaspăt lansate din cauza unei posibile defecțiuni.

Toyota va rechema 2.700 de modele bZ4X, prima sa mașină electrică produsă în serie, din cauza unui risc potențial ca roțile să se desprindă.

Cel mai mare producător de automobile din lume după vânzări a transmis rechemarea modelelor bZ4X Ministerului Transporturilor din Japonia.

Din cele 2.700 de vehicule, 2.200 au fost alocate pentru Europa, 260 pentru Statele Unite, 20 pentru Canada și 110 pentru Japonia, a spus Toyota.

Autoritatea de reglementare a siguranței din Japonia a spus că virajele bruște și frânarea bruscă a mașinilor ar putea cauza slăbirea șurubului butucului, crescând riscul ca o roată să se desprindă de pe vehicul. Autoritatea de reglementare a spus că nu cunoaște vreun accident cauzat de defect.

Virajele bruște și frânarea bruscă a mașinilor

Autoritatea de reglementare a siguranței a spus că îi sfătuiește șoferii să nu mai folosească vehiculul până când va fi luată o măsură de reparație mai „permanentă”.

Rechemarea vine la mai puțin de două luni după ce Toyota, un întârziat relativ pe piața de vehicule electrice, a lansat SUV-ul electric pe piața internă, deși ca opțiune exclusiv de închiriere.

Toyota a fost criticată de unii investitori și organizații de mediu pentru că nu a acționat suficient de repede pentru a elimina treptat mașinile pe benzină și a adopta în schimb vehiculele electrice.

Toyota a respins în mod repetat criticile, argumentând necesitatea de a oferi o varietate de sisteme de propulsie pentru a se potrivi diferitelor piețe și clienți.

Modelele hibride rămân mult mai populare pe piața de origine a Toyota decât vehiculele electrice, care au reprezentat doar 1% din mașinile de pasageri vândute în Japonia anul trecut, pe baza datelor din industrie.

Totuși, piața crește rapid și producătorii auto străini, inclusiv Tesla, fac incursiuni vizibile pe străzile unor orașe precum Tokyo.

Citește și:
Etichete: