Prețuri mai mici la gaz pentru români, dar cu penalități costisitoare: abonamentul la gaz, ca la telefon

Prețuri mai mici la gaz pentru români, dar cu penalități costisitoare: abonamentul la gaz, ca la telefon

Românii care vor facturi mai mici la gaze naturale, vor avea o șansă în plus să le obțină, cu condiția să se înhame la niște contracte cu multe condiții scrise cu litere mici. Printre ele, penalități dureroase în cazul debranșării.

MET România Energy este unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze naturale și energie electrică din mediul industrial românesc. În această perioadă a decis însă să intre și pe piața de gaze naturale dedicată utilizatorilor obișnuiți, clienților casnici. Oferta este una care sună foarte bine și chiar este demnă de laudă, cu condiția să-ți asumi câteva aspecte.

Abonamentul la gaze naturale, ca la telefonie mobilă

În perioada 21 – 27 ianuarie, românii care vor să-și schimbe furnizorul de gaze naturale se pot orienta către MET România Energy. Oferta implică un preț fix de 492 lei / MWh pe întreaga perioadă contractuală de un an. Ca referință, acesta este al doilea cel mai bun preț din piață la ora actuală, după Nova Power and Gas, potrivit datelor agregate pe internet de comparatorul ANRE.

Cu alte cuvinte, este un preț deosebit de bun, în condițiile actuale, mai ales că vine însoțit de promisiunea ”fix și 100% garantat pe întreaga durată a contractului”. Există însă un detaliu deloc de neglijat pe care, de asemenea, ți-l asumi atunci când semnezi cu MET. Conform unei clauze contractuale, în cazul în care clientul dorește să renunțe la contract înainte de termen, își asumă să plătească despăgubiri furnizorului, după cum se poate vedea în documentul pe care îl semnează abonații.

“Garantarea prețului și a perioadei contractuale: obligația furnizorului de a nu denunța contractul și compensație de 60% din produsul dintre cantitatea rămasă de furnizat și prețul gazelor naturale, în cazul în care denunțați contractul înainte de termen. Prin acceptarea ofertei de către Consumator, în scris, acesta îşi exprimă în mod explicit angajamentul de a achita compensaţia prevăzută mai sus inclusiv în cazul refuzului de a semna contractul de furnizare”.

În consecință, pornind de la convenția de consum semnată odată cu contractul, se plătesc penalități de 60% din preț pentru consumul estimat pentru perioada rămasă până la finalul contractului, în cazul în care clientul dorește să iasă din contract mai devreme. Este foarte important de reținut că prevedere respectivă este legală, deci nu poate fi contestată în instanță cu șanse de reușită.

Citește și: