Prăbușirea cripto afectează industria ceasurilor de lux: cât costă modelele premium

Prăbușirea cripto afectează industria ceasurilor de lux: cât costă modelele premium

În apogeul nebuniei cripto, mulți au sărbătorit cumpărarea unui Rolex.

Dar, de la prăbușirea pieței, fanii cripto nu mai investesc în ceasuri de lux așa cum făceau înainte. Potrivit unui raport de la platforma de tranzacționare online de ceasuri Chrono24, oferta de ceasuri trofee „este acum mult mai mare” și a afectat semnificativ prețul modelelor de la mărci precum Rolex și Patek Philippe.

Ceasuri precum Rolex Daytona și Patek Nautilus 57HA au fost cândva unele dintre cele mai căutate ceasuri de pe piața second-hand. Evaluarea ridicată a criptomonedei a adus un aflux de noi cumpărători de lux, ceea ce a dus la o creștere a prețului pentru mai multe mărci și modele.

Pe măsură ce „iarna criptografică” se instalează și piața se luptă pentru a-și recupera pierderile, ceasurile de lux sunt ultimul lucru în mintea investitorilor. Retragerea noilor cumpărători creează o ofertă crescută pe Chrono24 și, la rândul său, determină scăderea prețurilor ceasurilor.

Nici cripto nu mai este ce era

Cererea nu s-a oprit complet, însă. De altfel, Co-CEO Chrono24, Tim Stracke, a declarat că volumul total de tranzacții pe site a crescut cu peste 50% în prima jumătate a anului 2022. Acum, că prețurile celor mai căutate ceasuri se echilibrează cu piese similare, unii dealeri și cumpărători privați profită.

În primul trimestru, un ceas Patek Philippe Nautilus 57HA de 35.000 de dolari a crescut la 240.000 de dolari pe site. Acum, este listat pentru aproximativ 190.000 USD. Deși piesele de la cel mai înalt nivel sunt în scădere a prețului, alte piese de la Cartier și Breitling continuă să crească. Cererea a crescut și pentru colaborarea Swatch și Omega Speedmaster din martie.

Chrono24 a spus chiar că se așteaptă ca vânzările să crească în a doua jumătate a anului 2022. Și dacă vreodată te-ai gândit să cumperi un Rolex, s-ar putea ăsta să fie momentul.

Etichete: