Politicienii nu se mai ascund după deget: o spun pe șleau, vine criza economică peste noi

Politicienii nu se mai ascund după deget: o spun pe șleau, vine criza economică peste noi

Deși este evident că lucrurile nu evoluează deloc pozitiv în plan economic, până în acest moment politicienii noștri au evitat termeni duri, precum „criză economică”. Spunem „până acum”, deoarece unul dintre liderii de la guvernare a decis să vorbească pe șleau și să confirme faptul că acest scenariu sumbru se va materializa.

Este vorba despre liderul UDMR, Kelemen Hunor. Oficialul tocmai a declarat faptul că România va fi lovită de o criză economică și susține că acest lucru trebuie afirmat clar, fără urmă de îndoială.

Vine criza, acest lucru e cert

„Trecem printr-o perioadă grea. Trebuie să spunem franc: urmează o criză economică. Nu noi am generat această criză economică”, a spus Kelemen Hunor, la Digi 24.

În condițiile unei economii fragile, pentru ca populației să-i fie diminuate poverile financiare de pe umeri, liderul UDMR susține că reprezentanții Guvernului depun eforturi pentru a adopta soluțiile care să diminueze efectele economice negative. Însă nu este nici pe departe vorba despre o misiune ușoară. Pentru a nu se produce erori și a nu se adopta măsuri greșite, care să necesite apoi modificări, Kelemen Hunor susține că totul trebuie bine gândit și analizat înainte de a fi adoptat.

Nu vorbim despre măsuri întârziate, subliniază oficialul UDMR, ci despre un set de decizii care au la bază analize, astfel încât să fie eficiente și utile populației afectate de scumpirile accelerate din ultima perioadă.

„Măsurile nu sunt întârziate, pur şi simplu, sunt nişte măsuri care trebuie bine gândite, ca să nu revii peste 2-3 săptămâni şi să mai nuanţezi o ordonanţă de urgenţă. Sigur, deficitul e un lucru important, dar, când e criză economică, atunci toată lumea se gândeşte cam unde poate să meargă cu deficitul. Noi încercăm să ne încadrăm în deficitul stabilit în Legea bugetului, dar, în acelaşi timp, suntem conştienţi că urmează o perioadă grea şi degeaba am spune: staţi liniştiţi (…)

Nu, noi trebuie să adoptăm acele măsuri prin care efectele crizei pot fi suportate de fiecare stat, societate în condiţii cât mai bune. Deci asta e ideea Guvernului, nu să ne grăbim şi, după aceea, să revenim şi să mai corectăm”, a mai punctat liderul UDMR.