04 oct. 2022 | 15:25

PlayStation 5 a fost „spart”: ce poți juca pe consola modată

ACTUALITATE
PlayStation 5 a fost „spart”: ce poți juca pe consola modată

Exploit-ul are unele restricții majore, dar ar putea porni scena de jailbreaking a consolei.

La aproape doi ani după ce PlayStation 5 a intrat în vânzare, se pare că modderii au găsit o modalitate de a face jailbreak consolei, deși cu unele limitări semnificative. După cum notează IGN, un modder cunoscut sub numele de SpecterDev a dezvăluit jailbreak-ul aparent, care este descris ca un exploit experimental al nucleului IPV6 care profită de o vulnerabilitate WebKit.

Se pare că jailbreak-ul va funcționa numai pe sistemele PS5 care rulează versiunea de firmware 4.03 sau anterioară. Dacă ți-ai actualizat PS5 din octombrie anul trecut, probabil că nu vei putea încerca exploitul. Chiar și așa, se pare că încercarea de a instala jailbreak-ul funcționează doar o treime din timp.

În ceea ce privește ceea ce poți face de fapt cu un PS5 modat chiar acum, vei obține acces la meniul de depanare al sistemului. Este posibil să poți instala jocuri și din afara PlayStation Store, dar nu este posibil să rulezi software terțe.

Ce poți face

Modderul Lance McDonald a încercat jailbreak-ul și a reușit să instaleze demo-ul PS4 P.T., faimosul teaser al lui Hideo Kojima pentru Silent Hills anulat. Unitățile PS4 cu P.T. instalat apar adesea pe eBay. Cu toate acestea, McDonald nu a reușit să înceapă să joace jocul. În timp ce exploit-ul oferă acces de citire/scriere la PS5, în prezent nu există nicio modalitate de a executa fișiere terțe. P.T. nu este compatibil cu PS5.

În starea actuală, nu pare probabil ca acest jailbreak să fie utilizat pe scară largă în curând, din cauza limitărilor sale și a faptului că Sony ar putea interzice conturile modderilor. Pe lângă asta, există riscul de a bloca consola într-un moment în care încă nu este foarte ușor să cumperi una.

Totuși, acest lucru ar putea oferi altor hackeri și modderi o bază pe care să construiască instrumente de jailbreaking mai robuste.