Pentagonul, prima dezvăluire oficială care aruncă totul în aer. Cum este ajutată, de fapt, Ucraina de SUA să lupte împotriva armatei ruse

Pentagonul, prima dezvăluire oficială care aruncă totul în aer. Cum este ajutată, de fapt, Ucraina de SUA să lupte împotriva armatei ruse
Joe Biden și Volodimir Zelenski Sursă foto: QIRIM News

Apar informații menite să zdruncine scena politică a lumii, după ce Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a afirmat public, pentru prima oară, că SUA îi furnizează informații Ucrainei pentru operațiunile care vor avea loc în Donbas, regiunea vizată de armata lui Vladimir Putin.

Armata ucraineană, pregătită să lanseze atacuri împotriva trupelor rusești

Lloyd Austin a fost întrebat, recent, dacă SUA furnizează informații Ucrainei cu privire la strategii de atac împotriva forțelor ruse în regiunea separatistă Donbas sau în Crimeea anexată ilegal de Rusia în 2014.

Reprezentantul Pentagonului a recunoscut pentru prima oară public, în fața Comisiei pentru serviciile armate din Senat că este adevărat că SUA furnizează informații privind conducerea unor operațiuni militare în Donbas, regiunea vânată de Rusia. De asemenea, Lloyd Austin a dezvăluit că nu este nimic greșit în acest fapt, însă nu a confirmat că sprijină Ucraina și în cazul Crimeei: „Le oferim informații pentru a conduce astfel de operațiuni în Donbas. Este corect”, a declarat Lloyd Austin.

Secretarul american al Apărării a mai transmis că SUA nu descurajează Ucraina să lanseze atacuri împotriva forțelor ruse în aceste regiuni. Tot, joi, un înalt oficial din Apărare a confirmat susținerea Ucrainei de către SUA

„Continuăm să oferim informații utile și evaluări forțelor armate ucrainene. Pe măsură ce această luptă se mută spre regiunea Donbas, ne vom ajusta conținutul și fluxul de informații după cum este necesar”, potrivit CNN.

De asemenea, Casa Albă a transmis, în urmă cu câteva zile, că SUA a transmis în timp util mai multe informații importante despre mișcările și planurile Rusiei.

Retragerea trupelor rusești din Kiev și Cernigău, confirmată de Pentagon

În urmă cu o zi, un oficial al Pentagonului a afirmat că soldații ruși s-au retras din Kiev și Cernigău și se întreaptă spre Rusia și Belarus, acolo unde ar urma să-și regrupeze armata pentru un nou atac în regiunea Donbas, așa cum a anunțat Rusia acum câteva zile.

„Forţele ruse de lângă Kiev şi Cernigău şi-au încheiat retragerea din zonă pentru a se reîntări şi reechipa în Belarus şi Rusia”, a declarat un oficial de la Pentagon.

Potrivit șefului statului major al armatei SUA, generalul Mark Milley, invazia Rusiei în Ucraina va mai dura mult timp, în ciuda speranțelor idealiste de oprire a focului și a retragerii trupelor.

„La modul ideal, Putin decide să înceteze focul, să-și oprească agresiunea și să aibă loc un fel de intervenție diplomatică, dar în acest moment nu sunt indicii în aest sens. Va fi un război de durată”, a transmis Milley în Comisia pentru serviciile armate a Senatului SUA.