19 iul. 2022 | 20:01

Pieton căzut de pe pasajul Băneasa, la ieșirea din București. Trafic blocat în zonă

ULTIMA ORĂ
Pieton căzut de pe pasajul Băneasa, la ieșirea din București. Trafic blocat în zonă

Un pieton a căzut, marți, 19 iulie, de pe Pasajul Băneasa, pe sensul de ieșire din Capitală. Incidentul s-a întâmplat în jurul orei 19.00. Traficul în zonă este blocat. Victima a fost preluată de o autospecială SMURD. Șoferii au crezut că este vorba despre un accident cu o motocicletă, dar motociclistul s-a oprit pentru a acorda primul ajutor, se arată pe grupul de Facebook – Info Trafic Bucuresti si Ilfov. Circulația rutieră către Otopeni este blocată, dar și o bandă spre Piața Presei Libere.

Incident pe pasajul Băneasa. Un pieton a căzut

Un pieton a căzut, marți după-amiază, de pe Pasajul Băneasa, pe sensul de ieșire din București. Circulația rutieră este blocată. În primă fază, conducătorii auto care tranzitau zona au crezut că este un accident, cu o motocicletă implicată.

Marți seară, în jurul orei 19:00, o persoană a căzut de pe Pasajul Băneasa, la ieșirea din Capitală. Aceasta a fost preluată de o ambulanță SMURD. Potrivit grupului de Facebook – Info Trafic Bucuresti si Ilfov, motociclistul s-a oprit pentru a acorda primul ajutor victimei. Din cauza evenimentului, sensul către Otopeni și o bandă de mers către Piața Presei sunt blocate.

Polițiștii au fost alertați

Un caz similar a avut loc tot în Capitală, în aprilie. La data de 14.04.2022, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în jurul orei 12:30, că un bărbat a căzut de la înălțime, de pe balustrada Pasajului Mihai Bravu din Sectorul 4 al Capitalei.

Detalii cheie despre drumul subteran cu două benzi de circulație pe sens

Pasajul Băneasa este o șosea rutieră subterană cu două benzi de circulație pe sens, construită în cadrul proiectului „Fluidizarea traficului pe DN 1, între km 8+100 și km 17+100 și centura rutieră în zona de nord a Municipiului București”. Drumul a fost proiectat sa aibă o lungime de 870 de metri, din care tunelul să fie de 72 de metri. La finalul lucrărilor, lungimea pasajului a ajuns la 1.259 de metri. Acesta începe după intersecția DN1 cu Bulevardul Elena Văcărescu și Strada Dobrogeanu Gherea și se încheie după intrarea de la Aeroportul Băneasa.

Lucrările la pasaj au fost realizate de firma portugheză Lena, contractul fiind pe un an, respectiv mai 2008-mai 2009, dar șoseaua a fost dată în folosință abia la 27 noiembrie 2009.