Orașul din România unde mănânci mult și bine: a ajuns în topul european

Orașul din România unde mănânci mult și bine: a ajuns în topul european

Cu toate că nu e o țară bogată, România este una dintre cele mai apreciate destinații turistice din Europa, iar acest lucru se datorează, în mare măsură, și bucatelor noastre, extrem de iubite de turiștii străini.

Experiența culinară de la noi din țară este, potrivit acestora, una excepțională, în România având ocazia de a mânca și mult, și bine, și un pic mai ieftin decât în alte orașe europene. Mai noi, un oraș de pe meleagurile noastre se situează în top 10, atunci când vorbim despre cea mai gustoasă mâncare disponibilă în restaurante, informează Impact.

În acest top, fruntașă este, fără dar și poate, capitala Purtugaliei, Lisabona. Aici, turiștii pot savura meniuri diverse ce se pot achiziționa și pe 14 euro, ceea ce, în mod evident, nu este chiar atât de mult. În top se mai află și țări ca Grecia și Italia, cu orașele Florența și Atena.

România se află în top 10, atunci când vorbim despre gustul mâncării în restaurante

Surpriza acestui top este prezența țării noastre în primele 10 locuri. Așadar, conform analizelor, în țara noastră se mănâncă bine.

Spre exemplu, orașul Galați se află pe locul 6, în acest top 10. În mod evident, specificul pescăresc al bucătăriei gălățene atrage, an de an, turiști dornici să încerce preparate din pește. Există, de altfel, câteva restaurante care s-au nișat spre astfel de feluri de mâncare și care fac o treabă destul de bună, majoritatea dintre ele având în spate o tradiție de peste 60 ani. Galațiul se luptă pentru primele poziții cu Valencia (Spania) pe locul 4, Barcelona (Spania) pe locul 5, Sevilla (Spania) pe locul 7, Palma de Mallorca (Spania) pe 8, Salonic (Grecia) pe 9 şi Alicante (Spania) pe 10.

Timișoara se află, de asemenea, în acest top, însă pe locul 18, adică sub baremul de 10, cel menționat anterior. Alte orașe din România unde se mănâncă bine: Cluj-Napoca (21), Bucureşti (41), Craiova (47), Iaşi (62) şi Constanţa (65).