O facultate a fost îngropată de hackeri, pentru totdeauna, în urma unui atac ransomware

O facultate a fost îngropată de hackeri, pentru totdeauna, în urma unui atac ransomware

O facultate a anunțat că se va închide săptămâna aceasta, în urma unui atac de tip ransomware extrem de grav.

În timp ce impactul COVID-19 a afectat grav activități precum recrutarea și strângerea de fonduri, atacul cibernetic ransomware pare să fi fost adevăratul punct de cotitură pentru Lincoln College, din Illinois.

Colegiul a informat Departamentul de Învățământ Superior și Comisia pentru Învățământ Superior din Illinois că se va închide definitiv începând cu 13 mai. Se pare că este primul colegiu sau universitate din SUA care s-a închis parțial din cauza unui atac ransomware.

Lincoln spune că a avut „înscrieri record de studenți” în toamna anului 2019. Cu toate acestea, pandemia a provocat o scădere considerabilă a înscrierilor, unii studenți alegând să renunțe la facultate sau să ia o pauză de la studiu. Reprezentații Lincoln College, una dintre puținele școli rurale care s-a calificat ca instituție predominant care deservește populația de culoare în cadrul Departamentului Educației, au declarat că toți acești factori au afectat grav situația financiară a instituției.

Atacul ransomware a scris ultimul capitol al unei istorii de 157 de ani

În luna decembrie a anului trecut, facultatea a fost lovită de un atac cibernetic, care „a împiedicat activitățile de admitere și a stopat accesul la toate datele instituționale, creând o imagine neclară a înscrierilor din toamna 2022. Toate sistemele necesare pentru recrutare, reținere și strângere de fonduri au fost inoperabile”, au mai spus reprezentanții colegiului, într-o declarație postată pe site. „Din fericire, nu au fost expuse informații cu caracter personal. Odată restaurate complet în martie 2022, proiecțiile au afișat deficite semnificative de înscriere, necesitând o donație sau un parteneriat de transformare pentru a susține Lincoln College”.

Așadar, pandemia și atacul cibernetic au pus capăt unei instituții cu o istorie de 157 de ani. Facultatea a menționat, de asemenea, că va ajuta studenții care nu vor absolvi acest semestru să se transfere la o alta.

În ultimii ani, hackerii de ransomware au atacat multe instituții educaționale, precum și spitale, studiouri de jocuri, etc.

Citește și: