O pensie în plus pentru acești români, o posibilitatea reală: vestea care te va enerva la culme, nu este pentru tine

O pensie în plus pentru acești români, o posibilitatea reală: vestea care te va enerva la culme, nu este pentru tine

În România, există mulți români cu pensii speciale. Mulți dintre ei, aproape toți, se bucură și de o a doua pensie, cea ”normală”, bazată pe contributivitate la stat. În mod regretabil, lista celor care sunt atât de privilegiați are șanse să se extindă.

La începutul acestei săptămâni, primarii de comune și municipii din România au pus presiune pe premierul României pentru alocarea unor sume generoase destinate plății pensiilor speciale pentru primari. În mod suspect, cererea oficialilor vine în contextul în care, chiar și printre primari, se numără persoane care sunt de părere că țara noastră nu-și permite la momentul de față astfel de cheltuieli. Chiar și așa, ”pastila” a fost aruncată.

Bani finante economie pensii speciale

Pensiile speciale pentru primari, cumulate cu pensia standard

Primul care a afirmat că nu este momentul pentru pensii speciale destinate primarilor a fost edilul Iașiului, Mihai Chirică. El a spus că nu crede că România își permite acum acest lucru, deși nici lui nu îi este ușor din punct de vedere financiar. Primarul a insistat pe faptul că, în primul rând, nu poate susține acest subiect când în România sunt pensii sub 1000 de lei. Întregul subiect a fost clasificat de Chirică ca ”tichie de mărgăritar”.

„Să nu mă înjure restul primarilor. Nici eu nu am bani din altă sursă decât salariul, nu îmi este nici mie uşor, dar nu pot să atac un asemenea subiect când ştiu că sunt pensii în România sub o mie de lei. Nu pot să spun ”Hai să vedem cum facem noi ca pe lângă pensia bazată pe contributivitate să mai primesc o pensie”, în condiţiile în care sunt sute de mii sau chiar un milion de pensionari care nu iau nici măcar o mie de lei. Hai întâi să ne redresăm, hai să vedem de unde şi hai apoi să atacăm subiectul”, a afirmat primarul de Iaşi, Mihai Chirica.