16 nov. 2022 | 15:07

O nouă sinucidere suspectă în armata lui Putin. Un comandant rus a fost găsit cu cinci gloanțe în piept

ULTIMA ORĂ
O nouă sinucidere suspectă în armata lui Putin. Un comandant rus a fost găsit cu cinci gloanțe în piept

Un comandant rus, implicat îndeaproape în efortul de război al lui Vladimir Putin, a fost găsit împușcat mortal în biroul său.

Colonelul Vadim Boyko, în vârstă de 44 de ani, care a fost implicat în campania de mobilizare, ar fi avut „multiple răni de glonț”.

A fost director adjunct al prestigioasei Școli Navale Superioare Makarov Pacific din Vladivostok. S-a raportat că a venit la serviciu, a intrat în biroul său și, la scurt timp, s-au auzit cinci focuri de armă. Un alt ofițer a auzit împușcăturile și apoi s-a grăbit să îl caute pe Boyko – doar pentru a-i găsi cadavrul. Rapoartele rusești au spus inițial că a fost vorba de o „sinucidere”, iar acesta este cea mai recentă persoană de rang înalt care a murit în circumstanțe misterioase.

Povestea sinuciderii a fost rapid pusă la îndoială, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște de cinci ori în piept.

Nu a fost găsit niciun bilet de adio

Presa BAZA – care are legături strânse cu forțele de ordine – a declarat că anchetatorii criminaliști au găsit cinci cartușe și patru pistoale Makarov lângă colonelul mort.

Iar raportul a contestat modul în care colonelul ar fi putut să se împuște în piept de cinci ori.

BAZA a raportat că Boyko era responsabil de lucrul cu recruții care fuseseră recrutați în cadrul mobilizării în masă a lui Putin. Mii de ruși neinstruiți sunt chemați să lupte, într-o încercare disperată de a-și susține războiul eșuat din Ucraina. Iar mobilizarea a dus la o rebeliune deschisă în unele colțuri ale țării, deoarece trupele slab echipate ajung rapid pe linia frontului.

Comandantul rus a fost găsit cu cinci împușcături în piept și patru pistoale lângă el

Comandantul rus a fost găsit cu cinci împușcături în piept și patru pistoale lângă el

Rusia s-a lăudat că aproximativ 82.000 de recruți din recrutarea de urgență erau pregătiți pentru linia frontului. Aceasta este considerată o încercare disperată de a încerca să oprească contraofensiva Ucrainei.

Boyko, tată a doi copii, ar fi fost, de asemenea, responsabil de armament și muniție la academia de elită.

Rusia se aștepta să invadeze Ucraina și să fie primită ca „eliberatori” – dar s-a confruntat cu o ripostă feroce. Orașele și regiunile cucerite la începutul războiului, la sfârșitul lunii februarie, sunt acum recucerite de ucraineni.

Occidentul sprijină puternic Kievul – încărcându-i cu armele de care au nevoie pentru a învinge Rusia. Mulți consideră că viitorul lui Putin este acum legat de război – mai ales că acesta a anexat oficial părți din estul Ucrainei.

Eliberarea Hersonului deschide acum poarta de acces către Crimeea, teritoriul confiscat ilegal de Rusia în 2014. Revenirea peninsulei în mâinile Ucrainei ar fi un eșec fără precedent pentru Putin.

Și, în contextul creșterii tensiunilor, unul dintre aliații apropiați ai lui Putin, Dmitri Medvedev, a avertizat că lumea se îndreaptă spre cel de-al treilea război mondial.