O explozie puternică a spulberat un hotel din Havana, Cuba. Bilanțul urcă la 31 de decese

O explozie puternică a spulberat un hotel din Havana, Cuba. Bilanțul urcă la 31 de decese

O explozie puternică a fost observată la Hotelul Saratoga din centrul Havanei, a anunțat vineri presa de stat cubaneză.

UPDATE 9 mai, ora 07.25. Bilanţul exploziei care a distrus Hotelul Saratoga din Havana a urcat la 31 de morţi, a transmis Ministerul cubanez al Sănătăţii Publice. 24 de persoane sunt internate în spital.

UPDATE: Poliția și pompierii salvatori caută supraviețuitori printre dărâmături după ce o explozie produsă vineri dimineața târziu a distrus un hotel din Havana, Cuba, provocând moartea a cel puțin opt persoane și rănirea a 30 de persoane.

Se crede că o scurgere de gaz ar fi cauza exploziei de la Hotelul Saratoga, potrivit Biroului prezidențial cubanez, care a precizat că mai multe detalii vor urma în scurt timp.

„Totul indică faptul că explozia a fost cauzată de un accident”, a declarat Biroul prezidențial cubanez într-un tweet, adăugând că cel puțin 30 de persoane au fost spitalizate în urma exploziei de vineri.

Martorii au descris o „explozie masivă”, care a părut să distrugă autobuze și mașini în fața hotelului din centrul orașului.

Imaginile de la fața locului au arătat fațada aruncată în aer a cel puțin trei etaje ale clădirii ornamentate, cu stucatură verde și albă. Coloane de praf și fum puteau fi văzute ridicându-se în jurul dărâmăturilor de pe sol.

Președintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, a vizitat vineri locul exploziei și spitalul Hermanos Ameijeras, unde au fost trimise mai multe victime, potrivit imaginilor împărtășite de Biroul prezidențial pe Twitter.

Un hotel a fost spulberat după o explozie

O explozie a zguduit vineri Havana, Cuba, și a distrus Hotelul Saratoga. Poliția cubaneză și pompierii salvatori au scotocit printre dărâmături în căutarea supraviețuitorilor. Nu era clar ce a cauzat explozia din centrul orașului.

Poliția și pompierii salvatori caută supraviețuitori printre dărâmături după ce o explozie produsă vineri dimineață târziu a distrus un hotel din Havana, Cuba.

Nu a fost imediat clar ce a cauzat explozia de la Hotelul Saratoga din centrul orașului.
S-a produs o „explozie masivă”, au declarat martorii.

Autobuzele și mașinile din fața hotelului au fost, de asemenea, distruse. Salvatori ai poliției și pompierilor cubanezi se perindă printre dărâmături.

Citește și: