Nu te-ai aștepta să-ți taie macaroana, dar Volkswagen a făcut anunțul care șochează industria, de azi

Nu te-ai aștepta să-ți taie macaroana, dar Volkswagen a făcut anunțul care șochează industria, de azi

Volkswagen va înceta să primească comenzi pentru numeroase modele hibride plug-in din cauza lipsei de microcipuri și a problemelor în lanțul de aprovizionare legate de invazia Rusiei în Ucraina.

Comenzile pentru versiunile hibrid plug-in ale modelelor VW Golf, Tiguan, Passat, Arteon și Touareg vor fi oprite până la o nouă notificare, iar livrarea comenzilor deja plasate ar putea să nu aibă loc în acest an, a anunțat VW.

„Mișcarea este menită să prevină prelungirea în continuare a timpului de livrare”, a declarat un purtător de cuvânt al VW.

Termenele de livrare pentru unele modele sunt deja de opt până la zece luni.

Volkswagen se alătură Audi pentru a impune o înghețare a comenzilor de plug-in din cauza întreruperilor producției.

Volkswagen trebuie să ia aceste decizii

Știrea vine după decizia VW de a opri producția în Rusia și de a suspenda temporar producția la mai multe fabrici din Germania în ultimele două săptămâni.

Uzina principală a producătorului auto din Wolfsburg va fi inactivă între 14 și 18 martie, a spus Volkswagen. Uzina sa din Zwickau, care produce vehicule electrice, va înceta să mai producă până pe 18 martie.

Uzinele sale din Hanovra și Dresda, precum și două fabrici din Polonia sunt, de asemenea, afectate, a spus compania.

Ucraina și Rusia sunt piețe minore de vânzare, dar blocajele de livrare pentru componente, cum ar fi cablajele de sârmă produse în Ucraina, precum și creșterea prețurilor materiilor prime, împiedică producția pentru producătorii de automobile de pe întreg continent.

Invazia Ucrainei de către Rusia crește prețul metalelor utilizate în mașini, de la aluminiu în caroserie la paladiu în convertizoarele catalitice și la nichelul de înaltă calitate din bateriile pentru vehicule electrice.

Furnizorul de tehnologie auto Aptiv a mutat producția de piese pentru vehicule de mare volum din Ucraina în ultimele două luni înainte de posibile ostilități, a declarat CEO Kevin Clark.