Imperiul Facebook pică în cap: Meta are mari probleme cu judecătorii, dar mai ales cu banii

Imperiul Facebook pică în cap: Meta are mari probleme cu judecătorii, dar mai ales cu banii

Imperiul lui Mark Zuckerberg, construit în jurul popularei platforme de socializare Facebook (redenumită Meta), pare să se clatine din temelii.

S-a ajuns la un acord final într-un amplu și scandalos proces în care Facebook a fost acuzată de încălcarea legislației din California prin nerespectarea confidențialității utilizatorilor. Se pare că ar fi vorba despre urmărirea mișcărilor acestora, fără a avea permisiunea lor prealabilă. S-ar fi colectat date de la utilizatorii care și-ar fi dezactivat funcția de localizare.

Acum, compania ar fi de acord să achite o sumă colosală, respectiv 37,5 milioane de dolari. Odată ce suma este plătită, procesul se încheie.

Meta vine și cu noutăți pentru utilizatori, în această perioadă. Apar alte noi funcții de confidențialitate pe aplicația de Messenger, ce vor include opțiunea de a părăsi un grup fără a alerta alți membri.

Facebook acționează paradoxal. Plătește, dar neagă în continuare că ar fi de vină

Facebook pare acum dispusă să bage adânc mâna-n buzunar, numai să scape de problemele cu legea, dar, paradoxal, chiar dacă e de acord cu acordul, compania refuză să-și recunoască vina privind acuzațiile care i se aduc.

Între timp, rețelele de social media sunt în plin proces de schimbare. Celebra platformă TikTok tocmai a confirmat pentru TechCrunch că lansează o nouă funcție de partajare care va permite utilizatorilor să-și publice TikTok Stories pe rețelele sociale Facebook și Instagram. Astfel, conținutul de pe TikTok va beneficia de o expunere extinsă, pe platformele Meta, care va ridica gradul de popularitate deja uriaș al platformei asiatice.

De altfel, repostarea poveștilor TikTok, totuși, ar putea fi o nouă modalitate pentru creatorii TikTok de a-și împărtăși munca fanilor de pe alte rețele sociale – fără a fi nevoiți să concureze pentru atenție cu Reels.

La rândul său, WhatsApp lansează o modalitate de a ascunde starea ta de pe aplicație „Last Seen” de anumite contacte, precum și posibilitatea de a părăsi un grup fără a anunța alți utilizatori.