17 aug. 2022 | 10:25

Noul concept Aston Martin: eleganță și putere împreună cu un aer retro

ACTUALITATE
Noul concept Aston Martin: eleganță și putere împreună cu un aer retro

Pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare a diviziei ultra-luxe Q a lui Aston Martin, producătorul britanic de automobile a ales evenimentul Monterey Car Week de anul acesta pentru a dezvălui DBR22, cel mai nou concept de design construit de autocar.

Modelul cu două locuri se inspiră din modelele DBR1 și DB3S ale mărcii, combinând moștenirea sa de curse cu tehnologia modernă pentru a crea „o prezență mai sculptată și mai musculoasă”. Construit atât pentru drum, cât și pentru circuit, DBR22 este primul vehicul Aston Martin care utilizați imprimarea 3D, tehnologia inovatoare fiind utilizată pentru cadrul secundar din spate al mașinii.

Această tehnică de producție este foarte utilă pentru modelele cu volum redus, astfel foarte potrivită pentru unul dintre „cele mai rare Aston Martin din istoria bogată de 109 de ani a mărcii”, cum ar fi noul DBR22. În plus, ajută și la menținerea luminii mașinii pe noile sale jante din aliaj de 21 de inci, cu un design unic cu 14 spițe.

Un adevărat model de lux

Conceptul de cockpit deschis include, de asemenea, o caroserie complet nouă din fibră de carbon, împreună cu o nouă grilă frontală care aduce o nouă răsturnare aspectului vintage al modelelor DBR1 și DB3S.

Grupul motopropulsor V12 twin-turbo de 5,2 litri al lui DBR22 eliberează 705 CP  și 753 Nm  de cuplu, ajutând mașina să accelereze până la 97 km/h de la oprire în doar 3,4 secunde. Schimbarea treptelor de viteză pentru a atinge viteza maximă de 319 km/h a mașinii se face printr-o transmisie automată cu 8 trepte cu palete.

„DBR22 este o mașină sport Aston Martin cu sânge fierbinte, pură și plină de viteză, agilitate și spirit. , și o mașină despre care credem că va sta la baza multora dintre icoanele de mâine”, a declarat Marek Reichman, director de creație Aston Martin.

Cu acest nou concept, producătorul auto britanic își propune să evidențieze toate posibilitățile pe care le poate aduce la viață datorită serviciului său personalizat.

Puteți vedea „amestecul perfect de puritate a designului, precizie inginerească, performanță uluitoare și pasiune adevărată” de la Aston Martin, expus la Pebble Beach Concours D’ Elegance, începând de vineri 19 până duminică, 21 august.