Noul brevet Apple: ce legătură există cu viitorul Apple Car

Noul brevet Apple: ce legătură există cu viitorul Apple Car

Vehiculul electric Apple mult așteptat și foarte speculat, probabil numit Apple Car, a creat din nou vâlvă cu un nou brevet care subliniază funcțiile care schimbă jocul.

CEO-ul Porsche AG, Oliver Blum, a declarat luna trecută că unii dintre managerii săi au călătorit în SUA în 2021 pentru a discuta despre potențiale proiecte cu titanul tehnologic Apple. Declarația executivului a reînviat speculațiile despre Apple Car și i-a pus pe observatorii din industrie să se întrebe dacă presupusul vehicul electric va ajunge într-adevăr în curând pe piață.

Deși Apple nu a spus încă nimic despre vehiculul electric zvonit, un nou brevet a fost publicat de către Oficiul de brevete și mărci comerciale din SUA (USPTO), care dezvăluie că depunerea menționată a fost atribuită gigantului tehnologic. Se pare că US 11.297.371 B1 este un brevet pentru un „vehicul care are o multitudine de camere, o interfață de rețea, o memorie și unul sau mai multe procesoare de computer”.

Brevetul a confirmat zvonurile anterioare conform cărora gigantul tehnologic dezvoltă un vehicul foarte versatil și avansat din punct de vedere tehnologic. Pe baza documentului, mașina va avea un sistem complex cu camere care vor funcționa cu ecosistemul Apple.

Un „monstru” tehnologic

Cu această funcție, utilizatorii vor putea să cartografieze drumurile și să trimită înregistrări video prietenilor și chiar autorităților. Brevetul USPTO a menționat chiar că „facilitățile convenționale pentru partajarea locației curente includ furnizarea de coordonate pe o hartă, dar este posibil ca datele hărții să nu spună întreaga poveste”.

În afară de filmarea în interiorul vehiculului, brevetul susținea că sistemul de camere va permite înregistrarea videoclipurilor din exteriorul vehiculului. Șoferii sau pasagerii vor putea, de asemenea, să verifice împrejurimile de pe dispozitivele lor mobile sau de pe afișajul infotainment al vehiculului.

Brevetul a subliniat, de asemenea, utilizarea camerelor mobile pentru a vedea partea exterioară a vehiculului, ceea ce poate fi o caracteristică de siguranță impresionantă.

În plus, brevetul a indicat că, pe lângă faptul că permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri înregistrate permanent în mașină, le va permite și să vadă exact ce părți ale înregistrărilor doresc.
De remarcat, totuși, brevetul nu a menționat în mod explicit că este pentru Apple Car. Prin urmare, fanii ar trebui să își gestioneze așteptările.

Citește și: